SFEROPULOS NEZADOVOLJAN NAKON BASKONIJE! Ne možemo da pobedimo u OVAKVIM OKOLNOSTIMA!

Autor: M. M.

Sport

18.01.2024

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz Crvene zvezde Meridianbet u 22. kolu Evrolige.

SFEROPULOS NEZADOVOLJAN NAKON BASKONIJE! Ne možemo da pobedimo u OVAKVIM OKOLNOSTIMA!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ugostili špansku Baskoniju u 22. kolu Evrolige i izgubili rezultatom 91:90.

Trener domaćih Janis Sferopulos tim povodom je rekao:

- Generalno, mi smo utakmicu izgubili zbog loše odbrane. Nije nam bio dobar ni defanzivni skok, što je takođe uzrok neuspeha. Oni su dominirali u ofanzivnom skoku. Primili smo 91 poen i nismo mogli do pobede u takvim okolnostima - kaže grčki stručnjak i nastavlja:

- Što se tiče utakmice, hteli smo da se borimo do kraja, da pobedimo kvalitetan tim. Mislim da smo počeli veoma dobro u napadu, ali defanzivno smo imali problem. Uhvatili su sedam ofanzivnih skokova u prvom delu, pričali smo u poluvremenu da moramo bolje u tom segmentu, jer im ti skokovi daju više šuteva za tri poena. Nažalost, nismo to kontrolisali večeras, dobijali su dosta lakih poena, treća četvrtina je naravno bila veoma loša, u napadu pogotovo, a to nismo nadoknadili u odbrani. Poveli su dvocifrenom razlikom, ali polako smo to smanjili, vratili se, mali detalji su opet odlučili – jedan skok, jedan promašaj, jedan neiskorišćeni zicer…

Republika

Foto: Starsport

 

Odbrana crveno-belih je primila 91 poen.

- Kada dozvoliš protivniku da postigne toliko poena, veoma je teško pobediti. Moramo da nastavimo, ovo je maraton i uvek ponavljam istu stvar, bez obzira na pobedu ili na poraz, uvek moramo da nastavimo dalje i da se okrenemo sledećoj utakmici. Naravno, moramo da naučimo iz ove utakmice, da ne ponovimo greške. Ne smemo da budemo razočarani, jer je pred nama dugačak put i moramo da budemo borci do kraja. Hvala navijačima što su došli u halu, nismo ostvarlii dobar rezultat, ali potrebni su nam da se borimo nadalje zajedno.

Naglašava da je bilo teško bez Teodosića, međutim, ne traži alibi: 

- Slažem se, ali neću izgovore i to nisam hteo da sam pominjem. Kad igramo bez Teodosića, Nedovića i Topića, ostajemo bez trojice bekova koji mogu da kreiraju igru. U napadu nismo imali problem, postigli smo 90 poena, ali problem je bila odbrana. Odbrana nam je protiv Armanija donela pobedu i trebalo je da igramo tako. Imali smo večeras kreaciju u napadu, ali najvažnije je bilo da igramo čvršću odbranu. Ne znamo kada će se vratiti doktori su sa njim. Videćemo sutra kada bi mogao da bude spreman. Odluka će biti donošena iz dana u dan.

Koliko je novi neuspeh uticao na situaciju i borbu za plasman u plej-in?

- Ne znam da odgovorim na to pitanje. Borićemo se do kraja, pa ćemo da vidimo šta će se dogoditi. Ići ćemo iz meča u meč, pokušaćemo da pobedimo u što više utakmica, pa ćemo na kraju videti da li ću moći da odgovorim na vaše pitanje pozitivno ili negativno. Moramo imati kratko pamćenje, ne smemo da razmišljamo o onome što je bilo i o onome što je daleko pred nama. Sad igramo protiv FMP-a, posle nas čeka Alba i tako dalje. U februaru imamo i Kup. Sada moramo da se borimo svakog dana, utakmicu po utakmicu na tri dana. Tako možemo da nastavimo i ići ka nečemu dobrom. Ako budemo srećni zbog velike pobede ili tužni zbog poraza, neće biti dobro. Ima i stvari na koje ne možemo da utičemo i da ih kontrolišemo. Pobedili smo Armani, ali smo doživeli dve povrede igrača. Ima stvari koje ne možemo da kontrolišemo.

Foto: Starsport

 

Crveno-beli su u elitnom takmičenju sada na devet pobeda i 13 poraza. Klub iz španske pokrajine Baskija na 12-10 i nalazi se tri mesta iznad srpskog predstavnika na tabeli. 

Zvezda Meridianbet je u prethodnom duplom kolu Evrolige imala polovičan učinak, pošto je izgubila od Asvela i savladala Armani, a oba meča odigrala na gostujućim parketima.

Crveno-beli će naredni izazov u najjačem klupskom takmičenju u Evropi imati 25. januara, kada će gostovati Albi u Belinu. Prethodno ih očekuje gradski duel protiv FMP iz Železnika na svom parketu u nedelju od 19.30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading