TEO=MAGIJA: Zvezdin ČAROBNJAK NE PRESTAJE da ODUŠEVLJAVA!

Autor:

Sport

05.01.2024

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godine su samo broj.

TEO=MAGIJA: Zvezdin ČAROBNJAK NE PRESTAJE da ODUŠEVLJAVA!

Foto: Starsport, Shutterstock

Maestro,virtuoz, umetnik, košarkaški boem, mađioničar...koji god epitet da se upotrebi kada se govori od Milošu Teodosiću, čini se da nije dovoljno.

Način na koji Miloš razume košarku nije sa ove planete. Teova genijalnost prepičavaće se generacijama, a centri koje je "napravio igračima" komotno mogu da nose njegovu sliku u novčaniku.

Kao i svaki "genijalac", Miloš je često bio osporavan tokom karijere. Zameralo mu se da ne živi baš sportskim životom, da se ne trudi u odbrani, a on je uvek odgovarao u svom stilu - na terenu!

Oprobao se Teodosić i u NBA ligi, pokazao je delić svog raskošnog talenta, ali telo nije moglo da izdrži te napore.

Usledio je povratak u Evropu(Virtus), a već tada delije su sanjale da je došao čas da njihov ljubimac obuče dres voljenog kluba.

Teodosić nikada nije krio da mu je želja da zaigra za Crvenu zvezdu Meridianbet bila prisutna kroz celu karijeru, a ovog leta je konačno ostvaren i taj san.

Crveno-beli su pred sezonu promenili igrački kadar, doveden je Šabaz Nejpir sa idejom da bude primarni kreator igre, a kao njegova zamena stigao je Jago dos Santos.

Teu je namenjena mentorska uloga i ulazak sa klupe kao treći plejmejker, a uzevši u obzir njegove godine(36), ovo je bilo sasvim logično.

ELIKSIR MLADOSTI

Republika

Foto: Starsport

Miloš Teodosić i Šabaz Nejpir

 

Kako se u životu obično desi, stvari nisu krenule po planu za crveno-bele. Šabaz Nejpir nije zadovoljio te se vratio u Armani, Jago je pokazao da mu još uvek treba iskustva na evroligaškom nivou, dok je jedan čovek pokazao klasu.

Teo je uzeo ključ tima u ruke, a svojim partijama u dresu voljenog kluba naterao je čak i navijače večitog rivala da mu "skinu kapu".

Svi su bili upoznati sa njegovom kreativnošću i ofanzivnim karakteristikama, ali Miloš je pokazao nešto što smo retko viđali od njega u karijeri - ogromnu požrtvovanost u defanzivi.

Kada se najstariji član ekipe(koji je usput i jedan od najboljih evropskih košarkaša ikada) baci na parket po loptu, normalno je da ceo tim "poleti" nakon toga.

Ljubav između delija i Miloša je obostrana, a iskusni plejmejker pokazuje svima kako je kada se nešto radi srcem i iz ljubavi.

POBEDA U DERBIJU I REKORDI

Republika

Foto: star sport

Miloš Teodosić

 

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su Partizan u drugom ovogodišnjem evroligaškom derbiju rezultatom 88:72, a Teodosić je dirigovao sa 13 poena i 7 asistencija.

Kompletna ekipa Partizana imala je 11 uspešnih proigravanja, a to dovoljno govori koliki je bio Milošev uticaj na igru svog tima.

Koliko mu je značila ova pobeda pokazao je nakon meča kada je proslavio sa ćerkicom u naručju.

Republika

Foto: Starsport

Miloš Teodosić slavi pobedu u derbiju

 

Teodosić je u pobedi svog tima na gostovanju Makabiju podelio 14 asistencija što mu je rekord karijere u Evroligi.

Koliko god brojke bile bitne, njegov uticaj je veći od same statistike. Protiv večitog rivala uključio je čitav tim u utakmicu, a Frediju Gilespiju je "namestio na tacni" tri zakucavanja.

Uloga plejmejkera upravo je u tome da razigra svoje saigrače,a Teo je u tome najbolji u Evropi.

Igrao je Miloš sa mnogim centrima u kraijeri, a svi do jednog su upravo srpskog organizatora igre apostrofirali kao najboljeg sa kojim su delili teren.

Njegova pik end rol igra dovedena je do savršenstva, a kada visoki igrač dobro čita igru, Miloš ga spoji sa košem svaki put.

Od Kajla Hajnsa u CSKA, Miroslava Raduljice u reprezentaciji Srbije, pa sada do Fredija Gilespija, Džoela Bolomboja - svi visoki igrači imali su najbolje sezone u karijeri kada su igrali sa Teom.

VOĐA I MENTOR

 

 

Od skoro Miloš ima još jednu ulogu, za njega sigurno najlepšu. Naime, mladi i pretalentovani Nikola Topić vratio se sa pozajmice iz Mege, a osamnaestogodišnjak je dobio mentora kakvog samo poželeti može.

Velika su očekivanja od ovog golobradog mladića, čini se da Zvezda Meridianbet i Srbija imaju bisera, a uz pravilan razvoj za Nikolu je samo nebo granica. Topić je više puta isticao kolika mu je čast što može da uči od Miloša Teodosića, koji mu je bio jedan od idola dok je odrastao, a sada dele svlačionicu i teren.

Miloš u Zvezdi Meridianbet proživlajava drugu mladost. Pokazao nam je svima da su godine samo broj, a da žeja i ljubav pomeraju granice. Ostaje nam da uživamo u trikovima ovog mađioničara i da se nadamo da će mu karijera potrajati što duže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading