SAUDIJCI SE MEŠAJU I U TENIS: Planiraju novi turnir

Autor:

Sport

27.11.2023

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sprema se nova revolucija u svetu tenisa

SAUDIJCI SE MEŠAJU I U TENIS: Planiraju novi turnir

Foto: Tanjug/AP

Saudijska Arabija je poslednjih godina sve više prisutna u svetu sporta, a nakon fudbalskih transfera koji su uzdrmali javnost i revolucije u boksu i Formuli 1, izgleda da je na red došao i tenis.

Najnovije informacije stigle su sa Tenis Čenela od poznatog novinara Džona Verthajma.

Naime, tokom nedelje biće odigran Next Gen turnir u Džedi na kojem učestvuju najbolji mladi teniseri sveta, ali, po svemu sudeći, to je samo početak, pošto apetiti Saudijaca time nisu zadovoljeni. Postoje određene naznake o mogućem formiranju Super Tura, koji bi definitivno uneo do sad neviđenu revoluciju u svet tenisa.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

Četiri grend slema - Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US Open, mogli bi da čine centralno mesto i da zajedničkim snagama otkupe preostalih devet turnira Serije 1.000 kojoj bi pridodali i deseti koji se planira od strane ATP, čiji bi domaćin bila Saudijska Arabija.

Time bi se dobio snažan ciklus od 14 jakih takmičenja i takva "Superliga turnira" definitivno bi predstavljala veliki udarac za ATP i WTA kojim bi bilo ostavljeno da rukovode turnirima Serija 500 i 250.

Svakako da je još rano za donošenje bilo kakvih tvrdnji i zaključaka, pošto su ovi projekti i dalje u fazi razmatranja, ali ostaje da vidimo da li je ovo bio samo vid pritiska na ATP i WTA da unesu određene promene ili se ipak radi o nečemu ozbiljnijem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading