NIKO NIKAD KAO RONALDO: Portugalac srušio svetski rekord

Autor:

Sport

24.11.2023

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristijano ispisao istoriju sa nova dva gola za Al Nasr.

NIKO NIKAD KAO RONALDO: Portugalac srušio svetski rekord

Foto: https://www.profimedia.rs/

Kristijano Ronaldo je srušio svetski rekord. Portugalac je sa dva gola u pobedi Al Nasra protiv Ahduda 3:0 došado 517 golova u prvim ligama nacionalnih šampionata.

Samo ove sezone on je na 14 mečeva 15 puta tresao mrežu u šampionatu Saudijske Arabije. U 2023. godini učestvovao je u 61 golu. Portugalac je na ovaj način prestigao Jozefa Bikanu i Ferenca Puškaša koji su ostali na 515 golova.

Sa ova dva gola Ronaldo je dodatno umakao našem Aleksandru Mitroviću na vrhu liste strenaca u Saudijskoj Arabiji u prvenstvu. Mitar je ostao na deset golova, dok je Karim Benzema na osam. Uz to, Kristijano je upisao sedam asistencija, Srbin je saigračima asistirao u dva navrata, a Francuz ih proigravao četiri puta.

I dalje dobre igre na visokom nivou iako ima 38 godina, podsetimo, sve češće podgrevaju ideju da bi ronaldo mogao da se vrati u evropski fudbal, iako je on to demantovao. I to u Premijer ligu, tačnije u Njukasl, jer će "svrake" od januara moći da dovedu na pozajmicu igrača iz saudijske Pro lige, odnosno iz klubova koji imaju istog vlasnika kao crno-beli.

To znači da bi Njukasl, na primer, mogao da dovede igrače iz klubova koji su takođe u vlasništvu Fonda za javna ulaganja Saudijske Arabije (PIF), a to su Al Nasr, Al Hilal, Al Ahli i Al Itihad. Njukasl je, po navodima medija, zainteresovan za bivšeg kapitena Vulverhepmptona Rubena Neveša iz saudijskog Al Hilala. Međutim, sve više zanima da li bi, ukoliko procene da im je potrebno, doveli Kristijana Ronalda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading