ODMAH ZABIO NOVAKU NOŽ U LEĐA: Beker otkrio kako je počeo da ruši Đokovića čim su se rastali

Autor:

Sport

14.11.2023

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemac pričao i o do sada nepoznatim detaljima prekida saradnje sa Srbinom, ali mu na jednome odao priznanje i rekao da ga niko neće nadmašiti.

ODMAH ZABIO NOVAKU NOŽ U LEĐA: Beker otkrio kako je počeo da ruši Đokovića čim su se rastali

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković i Boris Beker

Novak Đoković i Boris Beker prekinuli su saradnju decembra 2016. posle tri godine uspešnog rada i osvojenih 25 trofeja zajedno. O razlozima njihovog rastanka pričalo se mnogo puta, govorili su o toj temi i Srbin i Nemac, ali je sada tokom Završnog mastersa u Torinu novi trener Holgera Runea otkrio nepoznate detalje. Pre sveta šta je radio posle razlaza i kako je odmah počeo da pomaže jednom od Noletovih najvećih protivnika.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

- Bili smo tri godine zajedno, osvajali smo sve, ponavljali to. Da kažem da je knjiga bila ispisana. Mislim da se umorio, uzeo je predaha i ja sam. Savršena ljubavna priča došla je do kraja. Nije ostalo ništa više. Istovremeno, postao sam tehnički direktor u Teniskom savezu Nemačke, a to je malo ko pominjao. Nisam se povukao iz tenisa, provodio sam dosta vremena sa mladim Aleksanderom Zverevom, pa četiri godine u Dejvis kup timu. Sve do kraja 2021. godine - rekao je Beker za Ekip.

On je prokemntarisao sadašnja dešavanja u tenisu, a interesantno ni tu nije hteo da izdvoji Novaka kao nekoga ko je prema rezultatima bolji od ostalih. Međutim, potvrdio je da Đokovićeva, trenutno, 24 grend slema niko nikad neće osvojiti.

Foto: Tanjug/AP

Niko kao oni: Đoković, Nadal i Federer

- Mislim da je tenis na prekretnici. Period koji smo imali sa rivalstvom Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Đokovića će ostati jedinstven. I neće se ponoviti. Niko neće osvojiti više do 20 grend slemova u karijeri ponovo. Ipak, tu su mladi ljudi sa karakterom, oni koji obećavaju, moramo im dati vremena. Moraju da se razviju i postanu odgovorni. Nisam zabrinut za njih. Setite se šta smo pričali, da su Andre Agasi i Pit Sampras vrhunac, mislili smo a ništa jače neće biti od toga. Kada sam ja počeo, isto se govorilo za Borga i Mekinroa, a onda sam stigao ja sa Lendom i Edbergom. Uvek će biti naslednika, ali zbog Rodžera, Novaka i Rafe, letvica će biti vrlo visoko - dodao je Beker.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading