RAPSODIJA ZVEZDE MERIDIANBET: Asvel na startu Evrolige PREGAŽEN SA +21! Blistali Nejpir i Gedraitis

Autor:

Sport

05.10.2023

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pratili se dešavanja sa meča Crvena zvezda Meridianbet - Asvel.

RAPSODIJA ZVEZDE MERIDIANBET: Asvel na startu Evrolige PREGAŽEN SA +21! Blistali Nejpir i Gedraitis

Foto: Starsport

Rapsodija crveno-belih! Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet zasijali su na startu nove sezone u Evroligi, pošto su pred punom Štark Arenom u Beogradu pregazili Asvel rezultatom 94:73.
Bukvalno od prvog minuta na parketu je postajao samo jedan tim. Podrška navijača, fudbalera crveno-belih, Novaka Đokovića i Boriše Simanića i brojnih drugih faca prijala je izabranicima Duška Ivanovića, pa je već posle deset minuta igre prednost narasla na dvocifrenu. U nastavku ništa novo, jer su pod dirigentskom palicom Šabaza Nejpira, Rokasa Gedraitisa i Marka Simonovića domaći iznova i iznova zatrpavali koš gostiju iz Francuske. Na poluvremenu je bilo +21.
Drugo poluvreme crveno-beli su započeli u istom ritku, a maksimalan rezultatski suficit iznosio je 25 koševa. Usledilo je blago opuštanje, Asvel je donekle uspeo da istopi prednost, ali se čini da su domaći uspevali da dodaju gas kada im je to bilo potrebno i na kraju je utakmica prvog kola Evrolige završena rezultatom sa +21. Dvocifren kod Zvezde Meridianbet bio je još i Nemanja Nedović sa 12 poena, dok je epitet heroja i najefikasnijeg aktera meča pripao Nejpiru (21 poen, tri skoka i jedna asistencija). Pratili su ga sjajni Gedraitis (17 poena, pet skokova i četiri asistencije) i Simonović (14 poena i jedan skok), dok se kod Asvela istakao bivši Partizanov košarkaš Žorfi Lovernj koji je meč okončao sa 18 poena.
Prvak Srbije naredni meč u Evroligi igra protiv Žalgirisa u Kaunasu narednog petka, dok će prethodno u okviru AdmiralBet ABA lige dočekati Cedevita Olimpiju u nedelju.

CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET - ASVEL 94:73

Meč ste mogli da pratite u našem lajv-blogu, evo kako je to izgledalo...

10. minut: KRAJ! Bravoooo. Zvezda pobedila Asvel sa +21 na startu Evrolige!

9. minut: Ostao je još minut i po do kraja. Mitrovića pogađa dvaput za plus 19.

5. minut: Zvezda Meridianbet uzvraća na svaku pretnju gostiju. I dalje ima obiljnu prednost.

2. minut: Ponovo je na parketu teška artiljerija domaćih. Sjajna kombinacija koju kruniše sjajni Simonovića, a potom pogađa i Nedović za +19.

ČETVRTA ČETVRTINA

10. minut: Kraj treće deonice. Došlo je do blagog opuštanja u redovima crveno-belih, pa su Francuzi uspeli da istope rezultatski minut na 69:55. Najviše su ovoj četvrtini vodili sa 25 razlike.

7. minut: Trener Ivanović meša karte, daje šansu i ostalim košarkašima, što Asvel koristi i uspeva da ublaži rezultatski minus. Sada je plus 17 za domaće. 

4. minut: Nastavlja se rapsodija kluba sa Malog Kalemegdana. Nejpir je dodao još pet poena, Lazić tri, a Simonović dva poena.

1. minut. Počelo je drugo poluvreme. Posle uvodnih 20 minuta, Rokas Gedraitis je ubacio 14 poena, dodao četiri skoka i dve asistencije. Prati ga Šabaz Nejpir sa 13 poena, odnosno Marko Simonović sa deset. S druge strane, Lovernj je postigao 11 poena. 

 

 

POLUVREME

10: minut: Poluvreme! Zvezda razbija Asvel. Na odmor ide sa plus 21!

8. minut: Diskutabilna odluka sudija. Dodelili su gostima tri slobodna bacanja, ali je De Kolo realizovao samo dva. Međutim, već u sledećem napadu novu trojku pogađa Gedraitis. Crveno-beli su na plus 20! 

6. minut: Navijači i trener Ivanović mogu biti prezadovoljni. Zvezda Meridianbet bazi Asvel. Raspoloženi su za igru Nejpir i Gedraitis!

Foto: Starsport

ZADOVOLJNI: Ivanović i navijači

3. minut: Zvezda Meridianbet, nakon dva minuta bez koša, u kojima je Asvel postigao dva poena, trojkom Teodosića stiže na +12. Ovo je najveća prednost domaćih.

DRUGA ČETVRTINA:

10. minut: Kraj prve četvrtine. Domaći razbijaju Francuze, pogodili su sedam od devet trojki. Nejpir i Simonović dominiraju.

 

 

8. minut: Gedraitis je pogodio još jednu trojku, a Simonović i Nejpir po dvojku. Zvezda deluje moćno na startu. S druge strane, raspoložen je Žofri Lovernj, bivši igrač Partizana, koji održava goste u životu.

4. minut: Domaći raspucani od starta! Dali su 15 poena, to svih 15 bili su šutevi za tri poena. Pogodili su Simonović dvaput, Nejpir, Gedraitis i Lazić. 

Foto: Starsport

PODRŠKA: Nole

1. minut: Počela je utakmica. Himna Evrolige, tradicionalno, je nadjačana. Crveno-beli počinju sa sledećih pet igrača: Kumić, Simonović, Gedraitis, Nejpir i Lazić.

PRVA ČETVRTINA

 

 

Foto: Starsport

Simanić i Čović

18.35: U dvoranu su stigli fudbaleri Crvene zvezde, kao i Boriša Simanić, bivši košarkaš crveno-blih i reprezentativac Srbije, koji je na Mundobasketu ostao bez bubrega. Posle fudbala, Novak Đoković bodri i košarkašku sekciju. Stigao je sa ocem Srđanom. 

********************************

Crvena zvezda Meridianbet počinje ovosezonski ciklus takmičenja u Evroligi. U beogradskoj "Štark Areni" gostuje Asvel, koji nema problema sa zdravstvenim biltenom, dok će za crveno-bele, posle brojnih netačnih nagađanja, ipak zaigrati najveće pojačanje Šabaz Nejpir. Ali, u timu koji predvodi Duško Ivanović neće biti Nemanje Bjelice, Džoela Bolomboja i Jaga dos Santosa.

Šampion Srbije pokušaće da sruši negativnu tradiciju i loš bilans na startu elitnog takmičenja u poslednjih devet godina, jer je samo dvaput slavio na premijeri.

Klub sa Malog Kalemegdana dosad je odigrao samo jednu takmičarsku utakmicu, pošto nije učestvovao u regionalnom Superkupu, i pobedio na gostovanju Igokeu na startu AdmiralBet ABA lige. S druge strane, francuski predstavnik je u domaćim okvirima odigrao pet mečeva, triput pobedio i dvaput izgubio.

Podsetimo, crveno-beli su se tokom letnje pijace silno pojačali, pa su osim gore pomenutih igrača stigli još i Davidovac, Simonović, Gedraitis, Hanga, Tobi i Teodosić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading