BRUTALNIJE NEGO U MADRIDU! Tuča posle koje su košarkaši Zvezde jedva IZVUKLI ŽIVE GLAVE iz hale! (VIDEO)

Autor:

Sport

28.04.2023

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Scena koja je u tom trenutku obišla planetu.

BRUTALNIJE NEGO U MADRIDU! Tuča posle koje su košarkaši Zvezde jedva IZVUKLI ŽIVE GLAVE iz hale! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/ooorrraaaooo

Tuča košarkaša Zvezde i Antverpena

Scene nasilja iz Madrida sa utakmice Reala i Partizana obišle su planetu.

Sve je počelo tako što je Serhio Ljulj krvnički udario Kevina Pantera, kapiten Partizana mu je uzvratio i posle toga je krenuo totalni haos.

Nije se znalo ko koga udara, a na kraju je meč registrovan 95:80 u korist crno-belih pošto je taj rezultat bio na semaforu i u trenutku prekida.

 

 

Kazne Evrolige se tek očekuju, a mi ćemo vas vratiti u prošlost i jedan sukob koji se desio na parketu hale u Antverpenu, a koji je bio brutalniji nego u Madridu. Na terenu su se 6. januara 2001. godine našli košarkaši Antverpena i Crvene zvezde, a utakmica je odigrana u okviru osmine finala Kupa Rajmunda Saporte (takmičenje koje je nasledilo Kup pobednika kupova).

Tadašnji plejmeker Crvene zvezde Saša Stefanović uspeo je da dođe do jedne ničije lopte ispred igrača domaćih Stefana Sapenberga, koji ga je potom sa jasnom namerom malo jače odgurnuo i poslao ga među reklame. Stefanović je ustao i uzvratio, ušao je u verbalni sukob sa gostujućim igračima, a Sapenberg je krenuo da mu se unosi u lice.

Tada je Saša Stefanović udario Stefana Sapenberga i krenuo je haos. U tuči se posebno istakao igrač Zvezde Slobodan Šljivančanin, koji je u maniru najiskusnijih MMA boraca nekoliko puta udario igrača domaćih O’Konela, pre nego što mu je jedan navijač Antverpena u odelu, prišao sa leđa i napao ga.

Igrači Zvezde su pobegli u svlačionicu, a živu glavu su izvlačili po završetku meča jer su domaći igrači i navijači pokušali da uđu u tunel i nastave fizički obračun sa njima, ali je obezbeđenje uspelo da smiri situaciju.

Sudije meča su potom odlučile da zbog učestvovanja u incidentu isključe 19 igrača oba tima, a potom i prekinu duel, a FIBA je posle mesec dana donela odluku da se odigra nova utakmica na neutralnom terenu. To se nije svidelo crveno-belima koji su odbili ovu ideju, te su na kraju poraženi sa 20:0.

Što se kazni za igrače tiče Stefanović i Sapenberg kažnjeni su sa po 10.000 maraka i tri utakmice zabrane igranja u evropskim kupovima, dok je zbog učešća u incidentu sa po 3.000 maraka kažnjeno i devet igrača Crvene zvezde i osam igrača Rasing Antverpena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading