PARTIZAN U KANALU: Podaci su sasvim jasni - Crvena zvezda daleko ispred Večitog rivala!

Autor:

Sport

20.10.2022

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je ovosezonsko elitno evropsko košarkaško takmičenje tek startovalo, određeni podaci već sada mogu da pokažu određene tendencije kada je kvalitet učesnika u pitanju.

PARTIZAN U KANALU: Podaci su sasvim jasni - Crvena zvezda daleko ispred Večitog rivala!

Foto: Republika

Košarkaši Crvene zvezde

Srpska košarka u aktuelnoj evroligaškoj sezoni može se podičiti podatkom da u eliti ima dva predstavnika. U prve tri runde košarkaši Crvene zvezde i Partizana nisu uspeli da osete slast trijumfa, ali po osnovu statističkih podataka koje Evroliga redovno ažurira, već sada je jasno koji od dva kluba, članova Večitih rivala ima prednost.

Berlinska Alba je pored činjenice da predstavlja jedno od prijatnih iznenađenja kada su ostvareni rezultati u pitanju, lider evroligaškog karavana po broju ostvarenih asistencija prosečno po meču.

Nemačka ekipa prosečno beleži 25,7 asistencija po meču, dok se iza njih na ovoj listi nalaze Barselona, Fenerbahče i Baskonija sa 19,7, dok Olimpijakos beleži 18,7.

Foto: Euroleaguebasketball.net/printscreen

Klubovi sa najviše asistencija u Evroligi

 

Odmah iza navedene šestorke nalazi se srpski i regionalni košarkaški šampion Crvena zvezda, kao i Makabi iz Tel Aviva koji prosečno imaju 18 asistencija po susretu.

Upravo po ovom parametru izabranici trenera Vladimira Jovanovića daleko su bolji od Večitog rivala koji se sa 15,7 asistencija nalazi na začelju evroligaškog karavana, a slabije kotirani od ekipe Željka Obradovića su Panatinaikos, Žalgiris, Asvel i minhenski Bajern.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading