BOMBA IZ AMERIKE: NBA liga stiže na Balkan!

Autor:

Sport

19.10.2022

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fantastične vesti stižu iz najjače košarkaške lige na svetu.

BOMBA IZ AMERIKE: NBA liga stiže na Balkan!

Foto: Tanjug/AP

Janis Adetokumbo i Nikola Jokić

Nba liga već godinama nekoliko svojih utakmica godišnje organizuje po evropskim, ali i svetskim državama, a ovoga puta bi destinacija mogao da bude Balkan.

Jedan od onih koji najviše zagovaraju ovu opciju je Janis Adetokumbo, dvostruki MVP NBA lige, a deluje da bi njegova zamisao mogla i da se ostvari.

Voleli bismo da to napravimo. Znam da je Janisu to jako važno. Video sam njegovu majku i njoj je to takođe važno. Probaćemo, nije lako prebaciti te predsezonske mečeve preko bare. Znamo koliko je to važno ne samo Janisu, nego i neverovatnim navijačima u Grčkoj. Probaćemo to da izvedemo - izjavio je komesar NBA lige Adam Silver.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Adam Silver, NBA komesar

Ukoliko do nečeg ovakvog i dođe, deluje da bi Grčka bila zemlja koja bi ugostila utakmicu u svojoj državi. Videćemo da li će do toga i doći.

Evropljani poslednjih godina dominiraju u Americi, a četiri prethodne MVP nagrade su upravo Evropljani i osvajali, po dva puta Jokić i Janis. Kada se na to doda i Luka Dončić, jasno je zašto je ova ideja sve primamljivija najjačoj ligi sveta.

Inače, NBA šampionat je počeo noćas, a pobede su ostvarili Boston Seltiksi, koji su savladali Filadelfiju, ali i Golden Stejt Voriorsi, koji su bili bolji od Lebrona i njegovih Lejkersa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading