BOSTON TUGUJE POSLE DRAME: Sirena SPASLA Milvoki, Kari RAZMONTIRAO Memfis! (VIDEO)

Autor:

Sport

08.05.2022

06:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Milvokija i Golden Stejta poveli su sa 2:1 u polufinalnim serijama Istoka i Zapada u okviru NBA plej-ofa.

BOSTON TUGUJE POSLE DRAME: Sirena SPASLA Milvoki, Kari RAZMONTIRAO Memfis! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Janis protiv Bostona

Baksi su nadigrali Boston rezultatom 103:101, posle triler završnice.

Holidej je poentirao "flouterom" za 103:100, a Seltiksi su imali napad za produžetak. Ipak, gosti su ga loše organizovali, Braun je dugo vukao loptu, pa je proigrao Smarta, koji je fauliran. Sudije su procenile da prekršaj nije napravljen pri šutu, pa je odlični defanzivac dobio dva, umesto tri penala. 

Smart je pogodio prvo slobodno bacanje (103:101), drugo je namerno promašio, ali je napravio ofanzivni skok. Nije uspeo da pogodi, lopta je stigla do Horforda, koji je takođe bio neprecizan iz prvog pokušaja, pa je vreme isteklo. "Big Al" je potom postigao koš, ali se sirena već oglasila, te je Milvoki mogao da počne sa slavljem.

Pobednički sastav predvodio je Janis Adetekumbo sa 42 poena, 12 skokova i osam asistencija, dok je Holidej dodao 25. Najefikasniji u redovima Bostona bio je pomenuti Braun sa dabl-dabl učinkom od 27 koševa i 12 uhvaćenih lopti, ali nedovoljno za "brejk".

U drugom meču odigranom u noći između subote i nedelje bilo je daleko manje neizvesnosti. Golden Stejt je deklasirao Memfis sa 142:112, a Voriorsi su pitanje pobednika rešili nakon furiozne treće četvrtine koju su dobili sa 37:23, pa su sa ogromnih 101:80 ušli u poslednji kvartal, te za Grizlise više nije bilo povratka.

Stef Kari je postigao 30 poena, a imao je i šest proigravanja, Pul je ubacio 27, a Tompson 21, uz devet skokova. Kod Memfisa, standardno najbolji bio je Morent sa 34 koša, ali nije imao pravu podršku saigrača.

Srpski krilni centar Nemanja Bjelica na parketu je proveo tek četiri minuta, a za to vreme nije uputio šut ka košu, a uspeo je da uhvati jednu loptu.

Utakmice broj 4 na programu su u noći između ponedeljka i utorka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading