ACA PETROVIĆ DOLIVA ULJE NA VATRU: Ponizio HRVATE usred Splita, a izjava posle trijumfa TEK ZABOLELA!

Autor: Republika

Sport

01.07.2021

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Hrvatske Aleksandar Petrović je prezadovoljan izadnjem svog tima u ubedljivom trijumfu nad Hrvatskom 94:67 na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

RepublikaFoto: fiba.com
Selektor Brazila Aco Petrović

Legenda jugoslovenske košarke i Cibone je sa klupe Brazila održala čas košarke Hrvatskoj u Splitu.

Petrović tvrdi da je ovo najbolje ekipno izdanje za njegove četiri godine na mestu selektora Brazila:

- Sve je bilo savršeno. Imali smo dovoljno energije da zaustavimo sve važne hrvatske igrače. Moja ideja je bila da sakrijem sve što sam mogao. Počeli smo sa rezervnom petorkom, ne sećam se da li je ikada trenirala zajedno, ali je odigrala savršenu odbranu i iskoristila svaku grešku Hrvatske. Ovo je bila najbolja utakmica Brazila u četiri godine otkad sam ja selektor, još bolja nego kad smo pobedili Grčku na Svetskom prvenstvu.

Istakao je da ima rešenja za najbolje hrvatske igrače:

- I da igramo u finalu protiv Hrvatske, odbrambeno nam najbolji hrvatski igrači odlično odgovaraju i možemo da ih čuvamo. U tom sam verovao i pre utakmice, a sada sam se i uverio.

Hrvatski stručnjak ne krije da je njegova selekcija jednostavno bolja:

- Hrvati mogu da nauče iz ovoga. Imali su loše veče, verovatno nisu ni ovo očekivali od nas. U eventualnoj utakmici u finalu neće moći da ih iznenadimo na isti način, ali verujem da je ovaj Brazil mnogo jači od Hrvatske.

Dobio je aplauze splitske publike.

- Svi znate kakav je moj kurikulum u Hrvatskoj. Bilo je i lepih i ružnih trenutaka. Sigurno je da mi je srce puno kada se završi jedna ovakva utakmice i kada moja ekipa dobije aplauz.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading