ONI PROPUŠTAJU MUNDIJAL: Najboljih 11 koje nećemo videti u Kataru!

Autor:

Sport

08.11.2022

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još samo 12 dana je ostalo do početka najvećeg sportskog događaja, a red je da pažnju posvetimo igračima koji se neće naći u Kataru.

ONI PROPUŠTAJU MUNDIJAL: Najboljih 11 koje nećemo videti u Kataru!

Foto: Starsport

Plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru su izborile 32 države, koje su kroz kvalifikacije stigle do najbitnijeg fudbalskog takmičenja. Ovo je i poslednji put da gledamo ovaj broj reprezentacija na prvenstvu, pošto je taj broj povećan na 48, počevši od sledećeg prvenstva.

Najveće iznenađenje svakako je izostanak Italije, aktuelnog prvaka Evrope, koja je na svom terenu šokantno ispala od selekcije Makedonije. U Evropi većih iznenađenja nije bilo, baš kao i u Africi, dok se neočekivanim može smatrati izostanak Kolumbije i Čile sa turnira u azijskoj državi.

Foto: Tanjug/AP

Makedonija je srušila snove Italiji

Ipak, ogroman je broj kvalitetnih fudbalera koji će propustiti prvenstvo, a portal Republika.rs donosi najboljih 11 koji se neće naći u Kataru jer se njihove selekcije nisu tamo plasirale.

Golman : Jan Oblak (Slovenija)

Čuvar mreže Atletiko Madrida, koji nije najbolje započeo sezonu, već godinama je u vrhu svetske liste najbolji golmana. Ipak, u Kataru ga nema jer je njegova Slovenija završila kao četvrta u grupi kvalifikacija, iza Hrvatske, Rusije i Slovačke.

Foto: Starsport

Jan Oblak je godinama čuvar mreže Atletika

Desni bek: Davide Kalabrija (Italija)

Jedan od nekoliko Italijana na ovoj listi, a prednost je dobio ispred kolege iz ekipe Alesandra Florencija. Italija je u grupi završila kao druga, iza Švajcarske, a ni žreb u baražu im nije bio naklonjen, jer ih je spojio sa Portugalom u ključnoj utakmici za plasman. Da bi došli do Ronalda i ekipe, Italijani su morali da prođu Makedoniju, na svom terenu. Ipak, već prežaljeni južni susedi prave ogroman šok i golom Trajkovskog izbacuju "Azure" i ostavljaju naciju u šoku.

Štoper: David Alaba (Austrija)

Alaba se podjednako dobro snalazi i kao bek, ali će ovde igrati u sredini odbrane. Austrija je razočarala svoje navijače, pošto su grupu završili na tek četvrtoj poziciji. Imali su preko Lige Nacija priliku za popravni, ali ih je Vels izbacio i ostavio bez Mundijala.

Štoper: Milan Škrinjar (Slovačka)

Štoper Intera je, zajedno sa svojom Slovačkom, zauzeo treće mesto u grupi, iza Rusije i Hrvatske, pa je jedan od najboljih igrača Intera ostao bez plasmana na Mundijal.

Levi bek: Endi Robertson (Škotska)

Jedan od dvojice fudbalera Liverpula na ovoj listi. Škotska je u jednoj od lakših grupa zauzela drugo mesto, iza selekcije Danske, ali je na kraju po njih bila kobna Ukrajina u meču baraža, pa su dželati Srbije od prošle godine ostali bez Svetskog prvenstva.

Foto: Tanjug/AP

Levi bek Liverpula je jedan od dvojice fudbalera na ovoj listi

Sredina: Marko Verati (Italija)

Prosto je neverovatno da ovakvu sredinu terena Italije nećemo gledati u Kataru. Marko Verati je "luda glava", ali i odličan igrač, pa je šteta što ga nećemo gledati na najvećoj smotri.

Sredina: Nikolo Barela (Italija)

Isto važi i za Nikola Barelu, fudbalera Intera. Barela je doživeo pravi proboj na veliku scenu, neizostavan je i u klubu, ali u reprezentaciji, ali će prvenstvo gledati preko malih ekrana.

Foto: Tanjug/AP

Ni Barelu nećemo gledati u Kataru

Desno krilo: Mohamed Salah (Egipat)

Pozicija desnog krila je rezervisana za Moa Salaha. "Egipatski faraon" je prvo doveo svoju zemlju do finala Kupa afričkih nacija, gde je Senegal bio bolji posle penala, a repriza je usledila samo mesec dana kasnije, kada su se ove dve seleckije ponovo susrele, ovaj put u baražu za Svetsko. Senegal je opet bio bolji, a penal Sadija Manea je raspršio snove Salaha i Egipta o učešću na Mundijalu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Egipat je "izvisio" posle jedanesteraca

Ofanzivni vezni: Martin Odegard (Norveška)

Arsenalov kreativac igra kao preporođen u Arsenalu, ali i u skandinavskoj selekciji, ali ni to nije bilo dovoljno Norvežanima da obezbede SP, jer su završili iza Holandije i Turske.

Levo krilo: Federiko Kijeza (Italija)

Fudbaler Juvea je doživeo tešku povredu, koja ga je dugo odvojila od terena, ali se pre nekoliko dana Kijeza vratio na teren. Deluje da bi bio spreman za Mundijal, pa je prava šteta što ga tamo nećemo gledati.

Foto: Tanjug/AP

Kijeza se vratio posle teške povrede

Napadač: Erling Haland (Norveška)

Mesto napadača je bilo rezervisano za Erlinga Halanda, još jednog norveškog fudbalera na listi. Erling je u neverovatnoj formi, postiže gol na gotovo svakom meču, a svakako je najunčinkovitiji špic ove sezone. To ipak nije predstavljalo problem Srbiji da ga zaustavi u ključnom meču Lige nacija.

Foto: Tanjug/AP

Haland je igrač u najbojloj formi ove godine

Naravno, na ovom spisku je moglo da se nađe još mnogo drugih fudbalera, ali smo se mi odlučili za ove. Ipak, kao i svaki put do sada, sigurno je da će nam Mundijal u Kataru doneti neku novu zvezdu svetskog fudbala.

Svetsko prvenstvo počinje 20. novembra, a finale je zakazano za 18. decembar. Ttitulu brani selekcija Francuske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading