POGLEDAJTE KAKO SU POPADALI HULIGANI PRED VEČITI DERBI: Policija ih poslagala kao sardine (VIDEO)

Autor:

Sport

20.04.2024

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupe navijača sukobile se pred 173. duel Crvene zvezde i Partizana.

POGLEDAJTE KAKO SU POPADALI HULIGANI PRED VEČITI DERBI: Policija ih poslagala kao sardine (VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

Pred 173. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana, grupa navijača se sukobila na ulicama centra Beograda. Glavni sukob se odigrao na raskrsnici Ruzveltove ulice i  Ulice kraljice Marije kod Vukovog spomenika, gde su huligani koristili pirotehniku, kamenice i štangle, stvarajući nered u ranim popodnevnim satima.

Prema informacijama sa lica mesta, pristalice oba kluba su bile uključene u ovaj incident, a na snimku koji je osvanuo na Instagramu može se videti kako lete kamenice.

Srećom, policija je brzo reagovala. Kada su videli organe reda opremeljene opremom za razbijanje demonstracija izgrednici su se dali u beg, ali uzalud. Policajci su ih sustigli i priveli su više vinovnika na licu mesta, dok su ulice, poput Kraljice Marije, privremeno zatvorene za saobraćaj. Intervencija policije je sprečila dalje eskaliranje sukoba, a neki izgrednici su pokušali da se sakriju u haustorima kako bi izbegli hapšenje.

 

Ovakva reakcija nadležnih organa samo potvrđuje stav da je nulta tolerancija na nasilje  i da mora biti primenjena prilikom sportskih događaja. Bezbednost svih građana, pa i navijača, mora biti na prvom mestu, te je neophodno odlučno delovati protiv svakog oblika nasilja i narušavanja javnog reda.

Susret između Crvene zvezde i Partizana je bio predmet velike pažnje, s obzirom na to da su crveno-beli imali sedam bodova više od večitog rivala na prvom mestu tabele. Očekivalo se da će meč, koji se odigrao na stadionu „Rajko Mitić“, biti izuzetno uzbudljiv s obzirom na rivalstvo između ova dva kluba.

 

 


U ovom kontekstu, sukob navijača pre meča dodatno je naglasio tenzije i rivalstvo između navijačkih grupa, istovremeno podsećajući na potrebu za efikasnim merama bezbednosti prilikom takvih događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading