DA LI SRBIJA TREBA DA KRENE KORACIMA HRVATA? STRANCI dele pravdu u DERBIJIMA u komšiluku!

Autor:

Sport

18.03.2024

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemac će suditi Hajduku i Dinamu.

DA LI SRBIJA TREBA DA KRENE KORACIMA HRVATA? STRANCI dele pravdu u DERBIJIMA u komšiluku!

Foto: Vikipedija

Fudbalski savez Hrvatske donosi odluku o stranim sudijama

Fudbalski savez Hrvatske nedavno je doneo odluku da sve derbije u prvenstvu ove zemlje do kraja sezone sude strane sudije. Ova odluka usledila je kao odgovor na skandal oko curenja snimki iz VAR soba sa utakmica HNL-a. Konkretno, za titulu se u Hrvatskoj bore tri kluba - Rijeka, Hajduk i Dinamo. Rijeka trenutno drži lidersku poziciju sa 59 bodova, dok Hajduk i Dinamo slede sa 55 odnosno 54 boda. Dinamo, međutim, ima utakmicu manje od ostalih timova.

Stranci na ključnim mečevima

Standings provided by Sofascore


Međusobne duele ove tri ekipe sudiće stranci, a jedan od takvih mečeva je onaj između Hajduka i Dinama koji će biti vođen pod nadzorom nemačkog sudije Danijela Siberta (39). Sibert je poznat po svojim suđenjima u Bundesligi, a nedavno je delio pravdu i na utakmici u Evropa ligi između Sportinga i Atalante. Takođe, imao je priliku da sudi i u grčkoj ligi, stičući time značajno iskustvo na međunarodnoj sceni.

Ova odluka je izazvala veliku pažnju javnosti i postala predmet žustre rasprave među navijačima i stručnjacima za fudbal, s obzirom na to da se mnogi kod nas u zemlji zalažu za upravo ovakvu odluku zbog pristrasnosti.

Reakcije i očekivanja

Reakcije na ovu odluku su podeljene. Dok jedni smatraju da je to korak ka unapređenju fer pleja i suđenja u HNL-u, drugi se plaše potencijalnih nesporazuma zbog jezičke barijere i nepoznavanja specifičnosti domaćeg fudbala od strane stranih sudija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading