NAJZNAČAJNIJI DOGAĐAJ UEFA NIJE PROŠAO BEZ IMENA CRVENE ZVEZDE! ČEFERIN: Osvojili su Ligu šampiona 1991. i uspeli OVO!

Autor:

Sport

08.02.2024

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Jugoslavija se nikada više nije osećala delom Evrope nego kada je Crvena zvezda osvojila Kup šampiona 1991. godine"

NAJZNAČAJNIJI DOGAĐAJ UEFA NIJE PROŠAO BEZ IMENA CRVENE ZVEZDE! ČEFERIN: Osvojili su Ligu šampiona 1991. i uspeli OVO!

Foto: Starsport

Aleksandar Čeferin: UEFA slavi 70 godina istorije fudbala

Predsednik Evropske fudbalske unije UEFA, Aleksandar Čeferin, obratio se prisutnima na Kongresu UEFA-e u Parizu gde je naglasio značaj 70. godišnjice ove sportske organizacije. Istakao je da se tokom sedam decenija stvaranja istorije, tradicije, strasti, jedinstva, hrabrosti i kreativnosti, UEFA pokazala kao ključni faktor u razvoju evropskog sportskog modela.

Crvena zvezda - Fenomen koji je ujedinio Evropu

Čeferin je posebno istakao "fenomen" Crvene zvezde, ističući da je ovaj klub uspeo da ujedini Evropu svojim dostignućima. Naglasio je da osvajanje Kupa šampiona 1991. godine nije samo sportski trijumf, već i događaj koji je učinio ceo region bivše Jugoslavije ponosnim.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Čeferin

- Da ilustrujem ovo, navešću primer iz mog regiona, iako Slovenija više nije tamo, mogu da vas uverim da se Jugoslavija nikada više nije osećala delom Evrope nego kada je Crvena zvezda osvojila Kup šampiona 1991. godine. Ali, to je bila pobeda koja je generisala jedinstven osećaj ponosa i pripadnosti - rekao je Čeferin.


Čeferinova budućnost u UEFA-i

Iako je govorio o istoriji i budućnosti UEFA-e, predsednik Čeferin je nagovestio da verovatno neće ostati na funkciji nakon 2027. godine. Ovo bi moglo označiti kraj jedne ere, ali i otvaranje novih mogućnosti za UEFA-u i evropski fudbal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading