POVLAČI SE: Čeferin neće više da bude predsednik UEFA!

Autor: P. Z.

Sport

08.02.2024

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenac doneo neočekivanu odluku.

POVLAČI SE: Čeferin neće više da bude predsednik UEFA!

Foto: FSS

Aleksander Čeferin

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin saopštio je da se 2027. godine neće ponovo kandidovati za ovu funkciju, prenosi "Skaj sports".

Britanski mediji navode da je Čeferin ovu odluku saopštio u Parizu gde se održava Kongres Evropske fudbalske unije.

Takođe, navodi se da je Kongres UEFA doneo odluku o promeni Statuta, koji omogućava Čeferinu da se i posle isteka sadašnjeg mandata 2027. kandiduje za mesto prvog čoveka UEFA

Međutim, Čeferin je odlučio danas u Parizu da se po završetku mandata 2027. godine ne kandiduje ponovo za mesto predsednika UEFA.

Republika

Foto: Tanjug

Aleksander Čeferin

Šef fudbala UEFA Zvonimir Boban podneo je pre dve nedelje ostavku zbog kako je tada objasnio namere Čeferina da promeni Statut i da se ponovo kandiduje za prvog čoveka "evropske kuće fudbala".

- Sa tugom i teška srca, nemam izbora osim da napustim UEFA. Ne pokušavam da budem neka vrsta heroja, posebno jer nisam jedini koji ovako razmišlja - naveo je Boban tada u saopštenju.

Čeferin je predsednik UEFA od 2016. godine. On je na mestu predsednika UEFA zamenio Mišela Platinija, koji je bio suspendovan zbog finansijskih malverzacija.

Čeferin pričao o Crvenoj zvezdi

Dok je držao govor na Kongresu, Čeferin je pomenuo Crvenu zvezdu, koja je bila šampion Evrope 1991. godine.

- Mogu da vas uverim da se Jugoslavija nikada više nije osećala delom Evrope nego kada je Crvena zvezda osvojila Kup šampiona 1991. godine. Ali, to je bila pobeda koja je generisala jedinstven osećaj ponosa i pripadnosti - rekao je Čeferin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading