KAKO JE BAHAR UPROPASTIO ZVEZDU? Ovo su KLJUČNE stvari koje je Izraelac radio POGREŠNO!

Autor: P. Z.

Sport

21.12.2023

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazeći trener šampiona Srbije nije uspeo u nameri da unapredi rezultate kluba.

KAKO JE BAHAR UPROPASTIO ZVEZDU? Ovo su KLJUČNE stvari koje je Izraelac radio POGREŠNO!

Foto: Starsport

Barak Bahar

Fudbaleri Crvene zvezde prepustili su prvo mesto na tabeli Superlige Srbije i titulu jesenjeg prvaka ekipi Partizana, pošto su u poslednjem meču u 2023. godini poraženi na 171. večitom derbiju.

To je bila samo kap koja je prelila čašu posle nezadovoljavajuće polusezone, pa je Baraku Baharu uručen otkaz.

Takav scenario navijači aktuelnog šampiona Srbije nisu mogli ni da zamisle letos, pošto je u pripremnom periodu delovalo da je Zvezda spremna da dođe najmanje do osmine finala Lige šampiona. Tada su se crveno-beli prošetali do pehara na veoma jakom turniru u Rusiji, gde su igrali još Zenit, Fenerbahče i Nefči, a onda su u generalnoj probi petardirali Fiorentinu na Marakani.

Crveno-beli su ubedljivo krenuli i u Superligi, pošto su posle prva četiri kola imali maksimalnih 12 bodova, uz zastrašujuću gol-razliku 16:1. Međutim, usledio je hladan tuš i poraz na Krovu od Voždovca, a samo dva kola kasnije i od Čukaričkog na Banovom brdu.

Republika

Foto: Starsport

Igrači Crvene zvezde posle poraza na Banovom brdu

Tada su kola počela da se kotrljaju nizbrdo niz Ljutice Bogdana, a izraelski trener nije uspeo da povuče ručnu sve do kraja decembra.

Transferi

U uvodnom delu sezone su se navijačima u najboljem mogućem svetlu prikazale novajlije Omri Glazer, Piter Olajinka, Žan-Filip Kraso i Marko Stamenić, ali se čini da Zvezdi nisu bile potrebne akvizicije poslednjeg dana prelaznog roka.

Tada su na Marakanu stigli Hvang In-Bom, Šerif Ndiaje i Naser Điga, koji su očigledno poremetili hemiju u ekipi i rezultati, a ni igra više nisu bili zadovoljavajući.

Republika

Foto: Starsport

Hvang In-Bom

Takođe, može se izdvojiti i jedan nepotreban izlazni transfer, a to je prodaja Strahinje Erakovića u trenutku kada Zvezdi taj novac nije bio neophodan, s obzirom na to da je imala sigurno učešće u Ligi šampiona i milione od UEFA.

Preterane rotacije

Barak Bahar je započeo sezonu u formaciji sa tri štopera, a onda je naprasno počeo da tumba i na kraju je došlo do toga da navijači ne primećuju šta njihov tim igra, a vrlo moguće ni igrači ne znaju kako da se postave na terenu.

Uz to, posle čitave polusezone, u Zvezdi nije bio jasno definisan kostur tima, pa tako za 171. večiti derbi gotovo niko nije mogao ni da pretpostavi u kom će sastavu crveno-beli istrčati na teren stadiona u Humskoj. Reklo bi se da su sigurni bili samo Omri Glazer, kapiten Aleksandar Dragović i Srđan Mijailović, koji pak nije znao na kojoj će poziciji morati da igra, da li defanzivnog veznog, desnog beka ili štopera.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jedini sigurni - Aleksandar Dragović i Omri Glazer

Sve to je donelo i totalnu neuigranost u ekipi crveno-belih, koja je prethodnih godina kod Vladana Milojevića, Dejana Stankovića i Miloša Milojevića mogla i vezanih očiju da igra.

Politika

Još jedna stvar koju su navijači Crvene zvezde zamerali Baraku Baharu je bila da se mnogo više bavi politikom i ratom u rodnom Izraelu, nego svojim poslom za koji je debelo plaćen.

Odnos sa igračima

Takođe, Bahar nije imao dobar odnos sa igračima, pošto nije vodio treninge, već su to radili njegovi pomoćnici. Izraelac čak nije ni prisustvovao treninzima, već ih je iz svoje kancelarije pratio putem kamera.

To definitivno nije način da se napravi hemija između fudbalera i šefa stručnog štaba, što se na kraju i ispostavilo kao tačno.

Stranci

Još jedna stvar je ta da je Zvezda sa prevelikim brojem stranaca maltene izgubila identitet.

Predsednik KK Crvena zvezda Meridianbet Nebojša Čović je prošle sezone dao jednu zanimljivu izjavu na tu temu.

- Mi ove sezone imamo većinu domaćih igrača. Kada svira 'Marš na Drinu' skoro svi igrači razumeju - rekao je tada Čović.

Republika

Foto: Starsport

Zvezdini stranci

Reklo bi se da u FK Crvena zvezda ove sezone nema puno onih koji razumeju "Marš na Drinu", a na vrhu te liste je bio baš Barak Bahar. Za njim su se nadovezali samo Hvang, Ndiaje, Điga, Kraso, Olajinka, Kanga, Bukari, Kangva, Glazer, Ado, pa i Stamenić koji bez obzira na srpske korene ne zna naš jezik.

Dakle, Crvenoj zvezdi je potreban zaokret od 180 stepeni, kako bi sezonu uspela da preokrene i osvoji duplu krunu, a glavni kandidat da to pokuša da učini je Vladan Milojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading