VAR, MINAKOVIĆ I PARTIZAN PRESUDILI ZVEZDI! Mijatoviću poništena DVA gola! Katai PROMAŠIO remi! Natho i Saldanja srušili ŠAMPIONA za miran zimski SAN! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.12.2023

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 2:1 (1:0), u odloženom meču 9. kola Superlige Srbije.

VAR, MINAKOVIĆ I PARTIZAN PRESUDILI ZVEZDI! Mijatoviću poništena DVA gola! Katai PROMAŠIO remi! Natho i Saldanja srušili ŠAMPIONA za miran zimski SAN! (VIDEO)

Foto: Starsport

Večiti derbi, 171. u istoriji je, podsetimo, trebalo da bude odigran 27. septembra, ali je zbog nemilih događaja i ubistava na Kosmetu, prolongiran kao poslednji duel prvog dela takmičenja za bodova.

Imaće Zvezda za čim da žali, pošto je u ovom meču njenom napadaču Jovanu Mijatoviću poništeno dva gola, posle kojih će narednih dana sigurno biti dosta polemike.

Crno-beli su motivisanije ušli u okršaj sa šampionom, što im je donelo prednost posle prvog poluvremena. Veći broj prilika stvorili su izabranici Igora Duljaja do odlaska na odmor, mada je Zvezdi poništen pogodak posle VAR odluke, kada se Jovan Mijatović našao u ofsajd poziciji.

Na prvu priliku čekalo se do desetog minuta, a zapretio je domaćin. Natho je uposlio Belića u šesnaestercu, koji je iz blizine prebacio gornju konstrukciju Glazerovog gola.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:0)

STADION: U Humskoj. Strelac: Natho penal 40, Saldanja 66. - Endiaj 70. SUDIJA: Nenad Minaković. POMOĆNICI: Nikola Borović, Atila Harmat.

PARTIZAN: A. Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Belić, Stjepanović - Kalulu (od 79. Nikolić), Natho (od 69. Severina), Zahid - Saldanja (od 89. Šćekić). Trener: Igor Duljaj.

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Nedeljković (od 67. Endijaj), Spajić, Dragović, Rodić - Mijailović (od 46. Kanga), Hvan (od 89. Kraso) - Bukari, Katai, Olajinka (od 46. Lučić) - Mijatović. Trener: Barak Bahar.

 

Standings provided by Sofascore

Iskusni Izraelac je bio česta pretnja za zemljaka ispred Zvezdine “jedinice”, pa je u 17. minutu poslao udarac, ali je nekoliko metara završio pored stative Zvezdinog golmana. Već u narednoj akciji Saldanja je mogao da se proslavi, posle centaršuta Belića, ipak, Glazer je bio brži i zaustavio brazilskog napadača  da zatrese mrežu.

U razmaku od pet minuta, Jovan Mijatović je dva puta mogao da se proslavi. Najpre u 21. kada je njegov udarac Jovanović izbacio u korner, dok je u 26. uspeo da savlada nekadašnjeg čuvara mreže Alborga, ali je to učinio iz ofsajd situacije, pa je pogodak poništen.

Zaigralo je srce malobrojnih navijača Partizana na stadionu, pošto je pokušaj Olajinke sa gol-linije izbacio Marković na isteku 31. minuta,dok je u istoj akciji nešto ranije Kataijev šut osujetio mladi Mihailo Ilić. Veliku priliku propustio je i Osman Bukari u finišu prvog dela, šutiravši iskosa pored stative.

I kada se šanse ne iskoriste, po pravilu sledi kazna. A, ona je stigla fudbalere Zvezde u 40. minutu. Sve je počelo 180 sekundi ranije pošto je Milan Rodić faulom zaustavio Aranđela Stojkovića u kaznenom prostoru, da bi nakon intervencijie iz VAR sobe Nenad Minaković otišao da pogleda spornu situaciju I potom pokazao na “belu tačku”. Odgovornost je preuzeo Bibras Natho poslavši zemljaka Glazera u jednu, a loptu u drugu stranu, za vođstvo Partizana od 1:0.

Sjajan početak drugog poluvremena imali su crno-beli, pošto je već u 57. minutu pokušaj Zahida ispred mreže “očistio” Dragović, ali je samo devet minuta kasnije Mateus Saldanja udvostručio vođstvo Duljajevog tima. Odlično je Brazilac odragovao na dodavanje Zahida i preciznim šutem po zemlji duplirao prednost domaćina – 2:0.

Bezizlaznu situaciju za Baharov tim, nakratko je “oživeo” Šerif Endiaj, koji je svega četiri minuta poslegola Saldanje postigao prvenac u Superligi Srbije i najavio potencijalni povratak šampiona u meč.

Uspela je Zvezda da stigne do izjednačenja u 84. minutu, novi gol u meču dao je Jovan Mijatović, ali se ponovo napadač crveno-belih našao u ofsajdu, što je posle intervencije VAR potvrđeno.

Pokušali su gosti da stignu do remija i izbegnu treći poraz u prvenstvu, međutim, nisu uspeli, pa se Partizan bodovno izjednačio sa večitim rivalom na zimskoj pauzi, ali će proleće dočekati na liderskoj poziciji zbog boljeg međusobnog skora.

Ovom utakmicom je, ujedno, spuštena zavesa na jesenju sezonu.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice! Partizan - Crvena zvezda 2:1.

Kakva šansa za Kataija sa nekoliko metara je glavom sa tri-četiri metra promaši "zicer" i remi!

90+2. minut - Žuti karton za Mijatovića.

90. minut - Igraće se još sedam minuta sudijske nadoknade vremena!

88. minut - Mateus Saldanja je ustupio mesto Aleksandru Šćekiću, kod Zvezde Kraso je zamenio Hvanga.

87. minut - Kakva šansa za Nikolića da reši meč, lobovao je Glazera a lopta je otišla pored gola, ali i da je bio precizan, bila je podignuta zastavica signalizirajući ofsajd.

85. minut - Poništen je i drugi gol na meču mladog napadača Zvezde, ostaje 2:1.

Republika

Foto: Starsport

 

84. minut - Hvang je izveo korner, Kanga opalio "bombu", a Mijatović zatresao mrežu! Ipak Minaković svira ofsajd, VAR će reagovati!

83. minut - Besan je Duljaj na Severinu, zbog greške koju je napravio Partizanov rezervista.

81. minut - Zahid ka Nikoliću, koji šutira iz prve neprecizno pored gola.

79. minut - Umesto Kalulua ulazi Nemanja Nikolić.

78. minut - "Slobodnjak" za Zvezdu izveo je Kanga, Jovanović se ispružio koliko je dug i pošto je Gabonac prebacio "živi zid", krajnjim naporom izbio u korner.

75. minut - Katai je tukao pravo u Jovanovića iz povoljne situacije.

70. minut - GOOOOOOOOL!!!! Šerif Endiaje je zatresao mrežu, Zvezda se vraća u igru. Bukari je centrirao, a Endiaje gurnuo ispred Kataija loptu iza Jovanovića - 1:2. 

69. minut - Ksander Severina je zamenio strelca jedinog gola Bibrasa Natha u Partizanu.

68. minut - Zicer za Mijatovića posle ubačaja Rodića, glavom je pokušao, a Jovanović sjajno intervenisao i poslao loptu u korner. Isti je izveo Kanga, ali jejoš jedan pokušaj igrača Zvezde otišao pored gola.

66. minut - GOOOL!!!! Mateus Saldanja donosi 2:0 Partizanu! Sjajno se snašao u kontri i na pas Zahida, po zemlji savladao Glazera! Crno-beli imaju ogromnu prednost.

65. minut - Antić je bio u prodoru i izborio udarac iz ugla. Menja Bahar: Umesto Koste Nedeljkovića na terenu je Šerif Endiaje.

63. minut - Korner za Zvezdu izborio je Osman Bukari. Ipak, opet interveniše odbrana Partizana.

61. minut - Katai preti! Primio je odlično loptu u šesnaestercu i opalio po njoj, ali nekontrolisano iznad prečke.

Republika

Foto: Starsport

Nedeljković i Saldanja

59. minut - Šut Mijatovića glavom pored gola.

57. minut - Koliko sreće za Zvezdu samo, Dragović je bio najprisebniji i intervenisao ispred Zahida kome je loptu poslao Saldanja, sa nekoliko metara kapiten crveno-belih je izbacio loptu u korner.

56. minut - Uzvraća Partizan, Kalulu je poslao loptu Saldanji, ovaj kratko odigrao ka Zahidu, usledio je udarac s ivice šesnaesterca, ali neprecizno van okvira gola.

54. minut - Sa velike udaljenosti poslao je udarac Hvang, poslavši "po burek" Mihaila Ilića i Kristijana Belića i fintom se oslobodio obojice, ali pravo u golmana Jovanovića.

Foto: Starsport

 

49. minut - Nastavljen je meč posle kraćeg prekida.

Republika

Foto: Starsport

 

48. minut - Derbi je prekinut zbog bakljade navijača Crvene zvezde!

Republika

Foto: Starsport

Bibras Natho i fudbaleri Partizana slave gol u 171. Večitom derbiju

47. minut - Korner za Partizan, ali se gost odbranio.

46. minut - Menja Bahar na početku drugog dela. Umesto Srđana Mijailovića i Pitera Olajinke, na terenu su Gelor Kanga i Vladimir Lučić.

PRVO POLUVREME

45+3. minut - Završeno je prvo poluvreme: Partizan - Crvena zvezda 1:0.

45. minut - Igraće se još tri minuta sudijske nadoknade u Humskoj.

43. minut - Žuti karton za nekog sa klupe Crvene zvezde.

40. minut - GOOOOOOOOL!!! Vodi Partizan golom Bibrasa Natha, koji je bio neumoljiv s "bele tačke", poslavši Glazera u jednu a loptu u drugu stranu - 1:0!

39. minut - PENAL za PARTIZAN! Pokazao je Minaković na "belu tačku", Bibras Natho prilazi lopti.

37. minut - Pao je Stojković u duelu sa Milanom Rodićem, tražili su igrači Partizana penal. Čekala se intervencija iz VAR sobe, te je na kraju sudija Minaković odlučio da pogleda snimak.

36. minut - Velika šansa za Zvezdu! Katai je poslao na bok loptu Osmanu Bukariju, koji je iskosa bio sam ispred Jovanovića, a onda tukao pored stative. Morao je reprezentativac Gane mnogo bolje u ovoj situaciji.

33. minut - Hvang je centrirao, a Katai udarcem glavom poslao loptu preko prečke. Nova dobra šansa za Baharov tim.

31. minut - Velike dve prilike za Zvezdu! Najpre je pokušao Katai, intervenisao Ilić, da bi šut Olajinke, na povratnu Kataija, sa gol-linije izbacio Svetozar Marković. Spasio se sada Partizan!

30. minut - Bukari je oprobao udarac, dobiće Zvezda korner. Izvodi ga Hvang.

28. minut - Šut Kataija, lopta je pogodila Markovića i završila u rukama Jovanovića.

26. minut - GOL!!!! Ne ipak nema vođstva Zvezde, Jovan Mijatović je uhvaćen u ofsajdu. VAR je morao da interveniše, pa je sudija Nenad Minaković posle signalizacije iz sobe za video tehnologiju podigao ruku i poništio pogodak gostiju.

24. minut - Korner za Zvezdu izvodi Hvang.

21. minut - Evo prilike i za crveno-bele, tačnije Jovana Mijatovića, šutirao je Zvezdin Bekam, a Jovanović odbranio poslao loptu u korner. Isti je izveo Hvang, međutim, Partizan se odbranio.

Republika

Foto: Starsport

Hvang i Stjepanović u duelu

18. minut - Kakva šansa za Partizan! Kalulu je poslao loptu na bok Beliću, usledio je centaršut bivšeg igrača Čukaričkog ka Saldanaji, koji je uspeo kratko da zahvati njegov ubačaj, ali je izraelski reprezentativac istrčao pravovremeno i ulaskom u šut Brazilcu sprečio domaće da dođu do vođstva.

17. minut - Ponovo Bibras Natho preti Glazeru, namestio se i opalio projektuil sa distance pored gola.

15. minut - Nedeljković je pokušao da pronađe Kataija, ali je poslao prebrz for za Zvezdinog Magika.

14. minut - Natho se oslobodio Srđana Mijailovića i šutirao unutar šesnaesterca, lak posao za Omrija Glazera, te je šut Izraelca završio u njegovom naručju.

11. minut - Kalulu je u skoku sa Dragovićem, napravio faul nad kapitenom Zvezde.

Republika

Foto: Starsport

uprava Crvene zvezde na 171. Večitom derbiju

10. minut - Šansa za Partizan Natho je tukao, lopta je zakačila Hvanga, da bi Glazer izboksovao loptu, koja je došla Beliću usledio je njegov udarac, ali daleko od gola.

9. minut - Sada je i Hvang faulirao napadača Partizana, ali mu je Nenad Minaković izdao upozorenje reprezentativcu Koreje.

8. minut - Olajinka je pogrešio u želji da promeni stranu, a potom Spajić je daulirao na sredini terena Saldanju. Ne dozvoljava defanzivac Zvezde Brazilcu ni sekund praznog prostora.

Republika

Foto: Starsport

Uroš Spajić i Mateus Saldanja

4. minut - Centaršut Antića iz kornera, Glazer hvata kao na treningu njegov ubačaj.

4. minut - Slobodan udarac za Partizan, Natho je ubacio u kazneni prostor, Zvezda se odbranila, a posle šuta Zahida domaći su dobili korner.

Foto: Starsport

 

3. minut - Katai je napravio faul u napadu i posed je za Partizan!

2. minut - Mijatović je poslao loptu u šesnaesterac, izbacio je Nikola Antić.

Odmah prvi start na meču, Matija Stjepanović je napravio faul.

Foto: Starsport

Igor Duljaj i Barak Bahar, treneri Partizana i Crvene zvezde

1. minut - Utakmica je počela!

PRE UTAKMICE:

18.01 - Koreografija navijača Zvezde je izgladala ovako:

- Kiša pada, ja se klizam... - pisalo je na transparentu delija.

Republika

Foto: Republika.rs

 

17.57 - Crveno-beli će današnji derbi igrati u dresovima koji su posvećeni godišnjici smrti legendarnog Siniše Mihajlovića.

 

 

17.54 - Partizan je poslednju pobedu u Humskoj protiv Zvezde ostvario u septembru 2019. godine, rezultatom 2:0, golovima Sejdube Sume i Zorana Tošića. Prethodni derbi igran je 26. aprila, a na ovom istom stadionu nije bilo navijača, kao ni pogodaka. 

Republika

Foto: Starsport

Sejduba Suma je bio strelac u poslednjoj pobedi Partizana u Humskoj

17.53 - Još nešto više od sedam-osam minuta ostalo je do najvažnije utakmice dosadašnjeg toka šampionata.

17.50 - Dolazak na 171. Večiti derbi najavile su mnoge poznate ličnosti, među njima je i bivši trener Partizana Avram Grant, kao i bivši legendarni kapiten hrvatske reprezentacije Darijo Srna.

17.49 - Na klupi gostiju sede: Vasiljević, Knežević, Nikolić, Milunović, Degenek, Kanga, Stamenić, Lučić, Mitrović, Kraso i Endijaj.

17.48 - Zvezda je poslednji put slavila u Humskoj 2016. kada je na klupi sedeo Miodrag "Grof" Božović. Gotovo osam godina crveno-beli čekaju na novi trijumf u komšiluku.

17.44 - Crveno-beli ulaze u derbi sa dva boda prednosti od današnjeg domaćina, Zvezda je lider sa 46 poena, a Partizan je sakupio 44 boda.

Foto: Starsport

Jovan Mijatović

17.41 - Podsetimo se šta je Barak Bahar izjavio pred gostovanje u Humskoj:

- Što se tiče derbija, nema favorita. Moramo da se pokažemo na terenu. Svakako poštujemo našeg rivala, oni su do pre samo nedelju dana bili prvi na tavbeli. Imali 13 pobeda u nizu, tako da to dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Moramo da pristupimo skromno ovoj utakmici. Da tako uđemo u meč i da nastavimo sa dobrom formom. Činjenica da Zvezda nije trijumfovala sedam godina u gostima Partizanu dovoljno govori. Moramo da budemo skromni i da potpuno profesionalno pristupimo meču - rekao je Bahar.

17.40 - Evo kako je "parni valjak" pozvao simpatizere na utakmicu sezone protiv večitog rivala s Marakane:

 

 

17.32 - Autobus sa igračima Partizana je promašio put do stadiona, što je potvrdio šef struke crno-belih:

- Mogu da kažem da smo dva puta promašili put, zato i kasnimo. Šta može da se očekuje, nadam se da će atmosfera biti dobra, da će biti dosta duela, velika borba na terenu, neka pobedi ko bude bolji, najvažnije j da sve bude sportski - rekao je Duljaj, za TV Arena sport.

17.30 - Gužvi na blagajnama stadiona Partizana nema, tako da se očekuje skromna poseta u 171. Večitom derbiju.

17.29 - Zvezdaši su u velikom broju došli da podrže lidera Superlige, dok tribine stadiona u Humskoj izgledaju sablasno prazne, naročito se to odnosi na južnu tribinu, jer su grobari i u ovom meču najavili nastavak bojkota.

Republika

Foto: Republika.rs

 

17.20 - Inače, u ovoj utakmici će nastupiti čak 21 fudaler, iz raznih svetskih država.

17.14 - Izašle su postave za današnji meč.  Trener Partizana Igor Duljaj odlučio je da od prvog minuta "u vatru" gurne debitanta u večitim derbijima Mateju Stjepanovića, dok je Barak Baha ukazao poverenje Jovanu Mijatoviću i Piteru Olajinki u špicu napada, pre Šerifa Endiajea i Žana Filipa Krasoa.

17.08 - Autobus Partizana se "probija" kroz kolonu beogradskih automobila, pa se jedan od navijača crno-belih, kroz šalu, zapitao da li će igrači stići na stadion u Humskoj u predviđenom roku:

Foto: printscreen/instagram

autobus sa igračima Partizana

UVOD:

Fudbaleri Partizana dočekuju Crvenu zvezdu u 171. večitom derbiju, u odloženom meču 9. kola Superlige Srbije, a susret u Humskoj počinje od 18 časova.

Podsetimo, najtrofejniji srpski klubovi trebalo je da odmere snagu 27. septembra, ali je duel otkazan zbog zločina na Kosmetu, pa se dugo tražio novi terminu.

Izbor je pao na 20. decembar, što će ujedno biti i poslednja prvenstvena utakmica u jesenjoj sezoni, posle koje će svi superligaši otići na zimsku pauzu.

Pravdu u današnjem okršaju deliće Nenad Minaković iz Novog Sada, pomagaće mu Nikola Borović iz Beograda i Atila Harmat iz Subotice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Др ја

20.12.2023 19:34

Baharu idi kući ,,,,vreme je