PARTIZAN OPET ŠOKIRAN! Crno-beli doživeli novi ŠAMAR! I to pred dolazak Zvezde! Belić SPREČIO poraz! (VIDEO)

Autor:

Sport

16.12.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana remizirali su protiv Radničkog 1923 iz Kragujevca rezultatom 3:3 (2:2) u 19. kolu Superlige Srbije.

PARTIZAN OPET ŠOKIRAN! Crno-beli doživeli novi ŠAMAR! I to pred dolazak Zvezde! Belić SPREČIO poraz! (VIDEO)

Foto: Starsport

Sve što je uradio u prvih 14 kola, kada je posle startnog remija vezao 13 pobeda, “parni valjak” je prosuo u vodu za samo 360 minuta! Novi kiks u poslednja četiri kola doživeli su crno-beli, a drugi u kratkom vremenskom interval na svom stadionu. Posle trijumfa TSC, sada je bod odneo kragujevački Radnički, ostavivši timu iz Humske bolne posledice.

Kažemo bolne, jer Partizan već u sredu čeka 171. Večiti derbi protiv Crvene zvezde u odloženoj utakmici nacionalnog šampionata, kojoj forma ide uzlaznom putanjom, za razliku od Duljajevog tima koji je upao u debelu krizu.

Da će slađi deo "kolača" otići na “Čika Daču”, najavio je Matija Gluščević posle samo sedam minuta igre. Cela akcija krenula je od Viždija, koji se odlučio da prosledi loptu Činedi, usledila je asistencija za Gluščevića i sigurna realizacija za potpuni šok u Humskoj – 0:1.

PARTIZAN - RADNIČKI 1923 3:3 (2:2)

STADION: U Humskoj. Strelci: Saldanja 39, Natho 44, Saldanja 61, Belić 88. - Gluščević 7, Činedu 16, Vidakov 74. SUDIJA: Predrag Janjuš (Pančevo). Žuti kartoni: Nikolić - Mitrović, Bevis, Izečukvu.

PARTIZAN: Jovanović – Stojković, Marković, Saničanin, Antić – Stjepanović, Natho (od 69. Belić) – Kalulu (od 69. Severina), Zahid, Menig (od 29. Nikolić) – Saldanja.

RADNIČKI 1923: Leković – Adžić, Izečukvu, Mitrović, Pecelj – Bevis, Ristić – Čolović, Viždi, Gluščević (od 62. Vidakov) - Činedu.

 

Standings provided by Sofascore

Isti vremenski period trebao je Kragujevčanima da dođe do drugog pogotka, na opšte iznenađenje za malobrojne navijače Partizana, te je Čineda u 16. postavio na semaforu činilo se nedostižnih 0:2.

Ipak, u finišu prvog poluvremena, Partizan je uspeo da stigne do izjednačenja! Najpre je Saldanja krunisao lepu akciju koju je započeo Gajas Zahid, posle čije lopte je centirao Kalulu, a Brazilac vratio nadu crno-belima da mogu da izbegnu poraz.

A, onda, najlepši trenutak na meču! Mitrović je faulirao Zahida pred šesnaestercem, dok je loptu uzeo Bibras Natho i u svom stilu prebacio “živi zid”, postigavši evrogol za izjednačenje - 2:2.

Republika

Foto: Starsport

 

Pojačao je pritisak domaćin u nastavku. Ređale su se šanse na obe strane, da bi u 63. minutu viđena sporna situacija, koju je rešavao VAR. Mateus Saldanja je postigao gol, sudija Janjuš je dobio signalizaciju iz VAR sobe da je ofsajd, što se posle odgledanog snimka i utvrdilo, pa je radost domaćih simpatizera bila uzaludna.

I kada se prilike ne realizuju, sledi kazna koju je izrekao Milan Vidakov! Rezervista Radničkog 1923 je posle samo 12 minuta provedenih na terenu postigao gol i doneo novo vođstvo Kragujevčanima od 3:2, zahvaljujući katastrofalnoj grešci Siniše Saničanina koji je neorezno vratio golmanu Jovanoviću, a Vidakov prihvatio poklon i presudio crno-belima!

Međutim, u samom finišu utakmice, Kristijan Belić je uspeo da donese remi Partizanu, pošto mu je petom odigrao pas Saldanja, pa bivši igrač Čukaričkog nije pogrešio u završnici, stavivši tačku na goleadu u Humskoj, za konačnih - 3:3.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice! Partizan - Radnički 1923 3:3!

90+1. minut - Evo i nanjih čarki na terenu, u klinču su se našli Nemanja Nikolić i Entoni Izučukvu, pa su obojica prošli s žutim kartonima.

90. minut - Igraće se još četiri minuta u sudijskoj nadoknadi vremena, odlučio je Predrag Janjuš.

88. minut - GOOOOL!!!! Kristijan Belić izjednačava posle odličnog poteza Mateusa Saldanje koji mu je odigrao "štiklom" - 3:3!

85. minut - Nemoćno izgleda Partizan, odbrana Radničkog 1923 odoleva na svaki iole ozbiljniji napad crno-belih.

81. minut - Nemanja Trifunović menja Sinišu Saničanina, krivca kod trećeg pogotka gostiju.

74. minut - GOOOOOOOOOOL!!!! Milan Vidakov donosi novo vođstvo Kragujevčanima, posle samo 13 minuta provedenih na terenu - 2:3! Iskoristio je katastrofalnu grešku Saničanina koji je želeo da vrati loptu Jovanoviću, a poklonio je napadaču gostiju, te je usledila rutinska realizacija.

70. minut - Bevis je uputio šut, a Jovanović odbranio, dobra prilika za Kragujevčane.

69. minut - Promene u oba tima. Vižđija je zamenio Simović kod gostiju, a Belić i Severina su ušli za Partizan umesto Kalulua i Natha.

65. minut - Saldanja je uputio loptu glavom do Svetozara Markovića, ali je štoper Partizana ponovo bio u nedozvoljenoj poziciji.

63. minut - Ipak, nema gola, ostaje 2:2, bio je ofsajd.

62. minut - Gluščevića je zamenio Nemanja Vidakov, a VAR će proveriti ovaj gol. Postoji sumnja da je Brazilac bio u ofsajdu.

Republika

Foto: Starsport

 

61. minut - GOOOOOL!!! Mateus Saldanja pogađa na dodavanje Bibrasa Natha, Partizan stiže do preokreta 3:2. 

58. minut - Udarac kapitena Radničkog 1923 Čolovića s distance, Jovanović je bio dobro postavljen.

57. minut - Saldanja je imao loptu pred kaznenim prostorom Kragujevčana, Brazilac je mnogo petljao i na kraju dozvolio da ga odbrana gostiju izblokira.

55. minut - Opao je tempo, velika borba vodi se na sredini terena, bez šansi ispred oba gola.

48. minut - Nova velika prilika za Partizan, Zahid je šutirao, Leković kratko odbranio, ali se ispravio i bio brži od Nikolića. Posle kornera, Antić je bio neprecizan i poslao loptu u gol-aut.

Republika

Foto: Starsport

Bibras Natho slavi izjednačujući gol

47. minut - Kakva šansa za Radnički 1923. Sali je bio u prodoru, imao je Činedua i želeo da ga uposli, ali se isprečio Aranđel Stojković i presekao loptu. Sjajan potez.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj.

PRVO POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme: Partizan - Radnički 1923 2:2.

45. minut - Igraće se još dva minuta nadoknade u prvom poluvremenu.

44. minut - GOOL!!! Evrogol Bibrasa Natha za izjednačenje 2:2. Prebacio je Izraelac "živi zid" i efektno doneo poravnanje rezultata. Idemo ispočetka!

43. minut - Bivši igrač Partizana Milan Mitrović napravio je faul nadomak šesnaesterca nad Zahidom i dobio žuti karton. Lepa prilika za crno-bele.

39. minut - GOOOOL!!! Mateus Saldanja vraća nadu Partizanu! Zahid je počeo akciju, Kalulu vratio loptu ka Brazilcu, koji nije progrešio u realizaciji - 1:2.

37. minut - Šansa za Partizan, Antić je tukao pored stative.

35. minut - Zahid je prebacio loptu do Antića, koji je odmah šutirao, ali i bio izblokiran.

30. minut - Pogrešio je Zahid u nameri da asistira, ništa ne funkcioniše u igri crno-belih.

29. minut - Menja Duljaj već posle pola časa, Kvinsi Menig ide napolje, na terenu je Nemanja Nikolić.

Foto: Starsport

 

27. minut - Gosti su imali korner, lopta je otišla na drugu stativu i preletela sve u šesnaestercu, potom su izgubili posed.

25. minut - Antić je izgubio posed, Činedu se ustrmio ka Jovanoviću, ali ga je Marković sustigao i zaustavio.

23. minut - Dobar udarac Stojkovića s 25 metara, natrčao je na odbitak posle kornera, lopta je završila u Lekovićevom naručju.

22. minut - Kalulu je bio u solo prodoru, ali ga je zaustavila odbrana Radničkog 1923.

Foto: Starsport

Činedu slavi drugi gol Kragujevčana

16. minut - GOOOOOOOOOL!!! Radnički vodi 2:0 u Humskoj, Činedu je strelac. Pobegao je fudbaler Kragujevčana Markoviću i udarcem glavom savladao Jovanovića.

12. minut - Udarac Kvinsija Meniga nadomak ivice šesnaesterca pored gola.

Republika

Foto: Starsport

Kragujevčani slave vođstvo protiv Partizana

10. minut - Pokušaj Zahida unutar šesnaesterca otišao je pored stative.

7. minut - GOOOOOL!!! Radnički 1923 vodi protiv Partizana, strelac je Matija Gluščević! Šok u Humskoj!!!

4. minut - Preti i Radnički 1923, Gluščević je šutirao, loše je to učinio.

2. minut - "Zicer" za Partizan! Miloš Ristić je poslao loptu u noge Kaluluu, koji je odmah šutirao ali neprecizno pored gola!

1. minut - Utakmica je počela!

18.30 - Akteri izlaze na teren predvođeni sudijom Predragom Janjušem.

18.28 - Očajna poseta u Humskoj, jedva da ima i stotinak gledalaca.

18.27 - Poslednji meč Partizan i Radnički odigrali su pre mesec i po dana u Kragujevcu, a Duljajev tim je ubedljivo slavio 4:0, golovima Kalulua, Saldanje i dvostrukog strelca Nemanje Nikolića.

18:25 - Uskoro počinje utakmica u Humskoj.

PRE UTAKMICE:

Posle poraza na "Čairu" od Radničkog (1:2), crno-beli dočekuju Kragujevčane sa željom da se iskupe za neuspeh u Nišu.

"Parni valjak" u ovaj meč ulazi sa 43 boda, pa bi trijumfom nad gostima sa "Čika Dače" napravili lepu uvertiru pred 171. Večiti derbi u Humskoj, koji je na programu u sredu 20. decembra od 18 časova.

Trener Igor Duljaj ne računa na usluge Frenka Kanutea, koji će zbog povrede propustiti današnju utakmicu, ali se u taboru Partizana nadaju da će iskusni vezista biti spreman za utakmicu sezone protiv najljućeg rivala s Marakane.

18.00 - Dobrodošli na lajv blog utakmice Partizan - Radnički 1923.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading