FUDBALERI SAD NEĆE U SAUDIJSKU ARABIJU: Najavljen bojkot Mundijala 2034. godine

Autor:

Sport

01.11.2023

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Englezima odjednom proradio moral, a uzimalu su petrol dolare šakom i kapom.

FUDBALERI SAD NEĆE U SAUDIJSKU ARABIJU: Najavljen bojkot Mundijala 2034. godine

Foto: Starsport

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2034. godine održaće se u Saudijskoj Arabiji!. Čim je Australija odustala od trke za dobijanje domaćinstva bilo je jasno da će Mundijal za 11 godina završiti u rukama bogatih šeika. To je sinoć potvrdio i predsednik FIFA Đani Infantino, ali nije ni mogao da nasluti kakvu će negativnu reakciju to izazvati.

Engleski mediji već sada nagađaju da će fudbaleri bojkotovati Svetsko prvenstvo u Saudijskoj Arabiji, iako je pitanje koliko će sada aktivnih igrača uopšte moći da igra ua više od decenije. Kako piše Dejli mejl, neće biti iznenađenje ako poznati fudbaleri budu bojkotovali Svetsko prvenstvo 2034. godine zbog kršenja prava radnika, ali to je i dalje sve na nivou spekulacije.

- Zbog temperatura, čak i u zimskom periodu i produženih klupskih sezona, neki igrači bi mogli da propuste turnir - stoji u tekstu.

Foto: Republika.rs

Problem u najavi: Đani Infantino

Uprkos ovim najavama da će fudbaleri da bojkotuju turnir zbog kršenja ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji, termina i dugih sezona, za sada se niko od igrača nije oglašavao u javnosti. S druge strane, Sindikat profesionalnih fudbalera Premijer lige zabrinut je zbog odluke FIFA da se Svetsko prvenstvo u fudbalu 2034. godine igra u Saudijskoj Arabiji. Ta arapska zemlja je praktično bila jedini kandidat, ali mnogi sumnjaju u korupciju, kao što je to bio slučaj i kada je Katar dobio organizaciju Mundijala za 2022. godinu.

Mnogi veruju i da Saudijska Arabija i Katar preko sporta "peru ugled" u javnosti, pokušavajući da o njima izađe lepa slika u svetu uprkos konstantnom kršenju ljudskih prava, a povika na to najviše ima iz Engleske. Iako upravo Saudijci vode Njukasl, Katarci su bili na korak od preuzimanja Mančester junajteda, dok i sama država tesno sarađuje sa Saudijskoj Arabijom, nakon odluke FIFA zavladala je moralna panika na Ostrvu. A uzimali su petrol dolare šakom i kapom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading