UEFA REKLA, PA POREKLA: Rusija i dalje POD ZABRANOM!

Autor:

Sport

10.10.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odustali su od odluke da dozvole takmičenje deci.

UEFA REKLA, PA POREKLA: Rusija i dalje POD ZABRANOM!

Foto: Tanjug/AP

UEFA logo

Fudbalski savez Ukrajine zahvalio je Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) što je odustala od namere da ruske ekipe uzrasta do 17 godina vrati u svoja takmičenja.

Naime, prvobitno je najvaljeno da je  UEFA  odlučila da vrati ruske timove do 17 godina ove sezone. Ovo je trebalo da predstavlja ublažavanje opšte zabrane ruskim nacionalnim i klupskim timovima da igraju na međunarodnim takmičenjima od početka rata u Ukrajini u februaru prošle godine.

Međutim, mnogi fudbalski savezi su se protivili ovoj odluci.

Prvi koji su se bunili su naravno Ukrajinci, koji ne žele da igraju pšrotiv Rusa ni u jednoj kategoriji, pa makar to bili i omladinci.

Nisu Ukrajinci jedini koji su revoltirani. Svoje nezadovoljstvo izrazio je i fudbalski savez Poljske, tačnije njihov predsednik Cesari Kuleša.

- Bio sam iznenađen saopštenjem UEFA posle sastanka izvršnog komiteta. Ako ruskim selekcijama bude bilo dozvoljeno da se takmiče, naše selekcije neće igrati protiv njih. To je jedino ispravno rešenje - poručio je prvi čovek poljskog fudbala.

Iz Niona su saopštili da su "svesni da deca ne bi trebalo da budu kažnjena za postupke čija je odgovornost isključivo na odraslima i da su čvrsto uvereni da fudbal nikada ne treba da odustane od slanja poruka mira i nade".

Na kraju su iz UEFA odlučili da odustanu od ideje.

- Nije moguće pronaći tehničko rešenje koje bi omogućilo ruskim timovima da igraju - rekao je portparol UEFA za Frans pres.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading