KATASTROFA ZA SRPSKI FUDBAL! Jedini smo BEZ pobede u Evropi! Uzdrmano nam je i OVO mesto! Evo šta to znači...

Autor:

Sport

22.09.2023

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katastrofalna nedelja za srpski fudbal u Evropi.

KATASTROFA ZA SRPSKI FUDBAL! Jedini smo BEZ pobede u Evropi! Uzdrmano nam je i OVO mesto! Evo šta to znači...

Foto: Starsport

Nijedan bod nije osvojio srpski fudbal za koeficijente i UEFA listu ove nedelje na evropskoj sceni! Sva tri superligaška kluba pretrpela su poraze na gostovanjima, iako su zanimljivo, svi vodili protiv rivala (0:1), na kraju su pognutih glava napuštali teren 3:1.

Nezahvalan posao imao je prvak Srbije Crvena zvezda koja se nije obrukala u duelu s najskupljim i najboljim timom Evrope Mančester sitijem, ništa slabijeg rivala imao je TSC u Londonu, gde je takođe poklekao posle vođstva protiv Vest Hema, dok je Čukarički izgubio od Stankovićevog Ferencvaroša u Budimpešti, što je srpski fudbal ostavilo "na nuli" ove nedelje!

Upravo zbog ovakvih dešavanja i poraza u 12 od poslednjih 13 mečeva superligaša u evropskim takmičenjima, Srbija je odavno zakucana na 27,375 bodova na UEFA listi. 

Republika

Foto: Starsport

fudbaleri Čukaričkog

Dakle, naš fudbal je ostao na 13. mestu i posle ovog ciklusa mečeva u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija, ali međutim, ukoliko se nastavi sa prosipanjem bodova, brzo ćemo skliznuti još više.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

detalj sa meča Mančester siti - Crvena zvezda

Kopenhagen je osvojio bod u Istanbulu protiv Galatasaraja i približio Dance na samo 0,175 razlike za nama. Čak je i Nordsjeland imao šansu da remijem protiv Fenerbahčea donese Skandinavcima skok preko Srbije, ali turski velikan je opravdao ulogu favorita i pobedio rezultatom 3:1.

Nisu daleko više ni Česi, približili su se top 15, pošto je Slavija u Švajcarskoj savladala Servet (2:0), Sparta je preokrenula protiv kiparskog Arisa iz Limasola na Letni (3:2), a Plzenj je srušio albanski Balkani (1:0). Tri pobede su im donele maksimalnih šest bodova, odnosno 1,500 za nacionalni koeficijent (6/4=1,500).

Foto: Profimedia

TSC nije zadržao vođstvo u Londonu

Na taj način je Češka preskočila Ukrajinu i Izrael, blizu su Norveškoj, koja je profitirala samo od remija Bode Glimta u Luganu (0,250), a da su Bode i Molde slavili (izgubio od Karabaga), Srbija bi već sada pala na 14. mesto!

Borba u top 15 će se tek zahuktati, Srbiju koja je 13. i Ukrajinu (18), trenutno deli tek nešto više od jednog i po boda (1,500). Surova informacija je i da smo jedina zemlja u top 20 koja ove nedelje nije uzela ni bod u Evropi.

Trenutni plasman na listi pogledajte na OVOM linku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading