UEFA NEMA MILOSTI! FSS kažnjen zbog incidenata u Crnoj Gori!

Autor:

Sport

10.05.2023

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je reprezentaciju Srbije zbog pogrdnog skandiranja navijača na utakmici sa Crnom Gorom u Podgorici.

UEFA NEMA MILOSTI! FSS kažnjen zbog incidenata u Crnoj Gori!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije

Tokom utakmice koja je odigrana 27. marta, navijači su razmenjivali uvrede na nacionalnoj osnovi u pobedi "orlova" od 2:0 u kvalifikacijama za EURO 2024.

UEFA je kaznila naš nacionalni tim igranjem jednog meča bez prisustva publike i izrekla novčanu kaznu Fudbalskom savezu Srbije od 50.000 evra, kao i zabranu prodaje ulaznica za naredno gostovanje protiv Bugarske (20. jun) u kvalifikacijama.

Srbija će kaznu odraditi 7. septembra protiv Mađarske, kada će u okviru Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ugostiti nekadašnju "laku konjicu".

Evropska kuća fudbala je navela da je Srbiji aktivirana uslovna kazna zbog prethodnog rasističkog vređanja navijača na utakmici Lige nacija prošle godine.

Foto: Starsport

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi

Fudbalski savez Crne Gore dobio je novčanu kaznu od 20.000 evra, ali će morati da zatvori deo svog stadiona u Podgorici za meč protiv Bugarske (10. septembar).

Podsetimo, Piksijevi "orlovi" su na liderskoj poziciji Grupe G posle dva meča sa maksimalnih šest bodova, druga je Mađarska sa tri boda iz jedne utakmice, dok su "sokolovi" treći sa tri boda iz dva duela.

UEFA je istovremeno kaznila i Fudbalske saveze Poljske i Rumunije, zbog širenja rasizma i diskriminacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading