MAMA MIJA! Goreće Milano i Italija!

Autor:

Sport

10.05.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prethodna četiri duela u elitnom takmičenju Milan slavio dva puta protiv Intera, uz dva remija, i ima daleko bolju gol-razliku

MAMA MIJA! Goreće Milano i Italija!

Foto: Tanjug/AP

Goreće Milano večeras i narednog utorka! Grad mode biće poprište jednog od najvećih gradskih derbija na svetu, s tom razlikom što će Milan i Inter večeras (21.00 Arena sport premijum 1, RTS 1) odigrati prvi meč polufinala Lige šampiona s mnogo većim ulogom od onog u Seriji A, a to je plasman u veliko finale protiv boljeg iz duela između Reala i Mančester sitija.

Republika

Foto: Tanjug

IDE NA POBEDU - Rafael Leao

Biće to peti međusobni duel u elitnom UEFA klupskom takmičenju, a roso-neri mogu da se pohvale da "San Siro", odnosno "Đuzepe Meacu", što je zvanično ime zajedničkog stadiona koje Inter više voli, nikada nisu napustili pognute glave.

Milan je na četiri susreta ostvario dve pobede, a dva puta je meč završen bez pobednika i to na zadovoljstvo večerašnjeg domaćina. Upravo zbog ovoga će Inter biti naoštren da naplati stare dugove, a ako je suditi po kladionicama, gosti su favoriti, verovatno zbog dve pobede u poslednja dva međusobna duela na Apeninima.

Naime, Milan i Inter su se u Ligi šampiona prvi put sreli u polufinalu u sezoni 2002/03. i tada u meču na kojem je domaćin bio Milan nije viđen pogodak (0:0), dok je u revanšu bilo 1:1 pa su roso-neri otišli u finale zbog gola u gostima. I finale je te godine bilo sveitalijansko, a crveno-crni su savladali Juventus i podigli šesti od sedam pehara prvaka Evrope.

Još ubedljivi je Milan bio dve sezone kasnije. Sreli su se s Interom u četvrtfinalu 2005. i odneli duplu pobedu, najpre kod kuće sa 2:0, a onda u gostima sa 3:0. Te duele su za nero-azure odigrali Siniša Mihajlović i Dejan Stanković.

Republika

Foto: Tanjug/AP

NADAJU SE TROFEJU - Igrači Intera

Na nesreću Milana, oni te sezone nisu postali prvaci jer su tragično poraženi od Liverpula u finalu posle penala iako su na poluvremenu vodili sa 3:0. Upravo zbog istorije, trener Milana Stefano Pioli veruje da mogu opet do finala.

- Prošlost nam daje samopouzdanje, snagu i sigurnost. Imamo šampionski DNK i zato verujem da ćemo pobediti Inter i proći u finale - poručio je Pioli.

Na drugoj klupi biće Simone Inzagi, čiji je brat Filipo igrao pomenute duele 2003. i imao priliku da se raduje protiv gradskog rivala.

- Spremali smo se najbolje što možemo. Ovo je polufinale Lige šampiona, ovo je i derbi Dela Madonina. Znamo koliko je ovaj meč važan, ali moramo da igramo i srcem i glavom jer nas očekuje i revanš, dakle najmanje 180 minuta, a ne samo 90 - jasan je Inzagi.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading