REAL ČUVA KRUNU PROTIV ČELSIJA: "Kraljevi" dočekuju "plavce" u četvrtfinalu Lige šampiona

Autor: Aleksa SIMIĆ

Sport

12.04.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobednik ovog dvomeča igraće u polufinalu Lige šampiona protiv boljeg iz duela između Mančester sitija i Bajerna.

REAL ČUVA KRUNU PROTIV ČELSIJA: "Kraljevi" dočekuju "plavce" u četvrtfinalu Lige šampiona

Foto: Tanjug/AP

Sve je spremno za večerašnji spektakl (21.00, Arena premijum 2) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, gde će se sastati Real Madrid i Čelsi. Meč na stadionu "Santjago Bernabeu" biće prava poslastica za ljubitelje fudbala.

"Kraljevi" će pokušati da nastave svoj pohod na odbranu titule, koju su osvojili prošle godine u Parizu. S druge strane, ni Čelsi se neće predati tako lako iako se smatra apsolutnim autsajderom u predstojećem duelu. Tim s Stamford bridža ima veoma male šanse da slavi u današnjem meču, prema mišljenju bukmejkera, a kvota na trijumf "plavaca" je 5,15, dok je na Špance 1,80.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Meč Real Madrid - Čelsi prošle sezone

Real Madrid je s pravom favorit u predstojećem duelu, posebno nakon pobede nad Barselonom u Kupu kralja sa 4:0. Takođe, oni su trenutno na drugoj poziciji u La ligi i zaostaju 13 bodova za prvoplasiranom Barselonom.

Trener Reala Karlo Anćeloti istakao je da je njegov tim spreman za utakmicu protiv Čelsija.

- Spremni smo za meč. Znamo šta nam je cilj, a to je pobeda. Moramo da igramo do samog kraja, ne smemo nijednog trenutka da pomislimo da ćemo ih lako savladati. Veoma smo motivisani, posebno posle ubedljive pobede nad Barselonom u Kupu. Želimo da ponovimo rezultat iz Pariza prošle godine i nećemo odustati od toga - objasnio je Anćeloti.

Italijanski derbi u četvrtfinalu

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mateo Politano i Teo Ernandez u duelu

U četvrtfinalu Lige šampiona biće i pravi italijanski derbi pošto će se Milan i Napoli boriti za plasman u polufinale. Prvi duel biće odigran večeras (21.00, Arena premijum 1) u Milanu, a pobednik ovog duela u nastavku takmičenja sastaće se s boljim iz duela Benfika - Inter.

Frenk Lampard, koji je preuzeo Čelsi nakon što je Grejem Poter dobio otkaz, poručio je da se njegov tim ne plaši "kraljeva".

- Imamo priliku protiv fantastične ekipe i moramo da pokušamo da izvučemo najviše iz nje, idemo puni samopouzdanja i vere. Spremni smo za izazov u Madridu. Mislim da je teško porediti ovaj tim Čelsija s onim iz prethodnih sezona, ali pokušaćemo da damo najbolje od sebe - istakao je Lampard.

Pobednik ovog dvomeča igraće u polufinalu Lige šampiona protiv boljeg iz duela između Mančester sitija i Bajerna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading