DELIJE U TRANSU: Crvena zvezda kao Barselona, Arsenal i Napoli!

Autor:

Sport

08.04.2023

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub iz Ljutice Bogdana rame uz rame sa evropskim gigantima.

DELIJE U TRANSU: Crvena zvezda kao Barselona, Arsenal i Napoli!

Foto: Starsport

Fudbalska Superliga Srbije polako ulazi u završnu fazu, pošto je do njenog kraja ostalo još jedno kolo regularnog dela plus sedam u plej-ofu, odnosno plej-autu.

Dakle, u igri su još 24 boda, a kako više nema podele posle 30. kola, Crvena zvezda je sa 20 poena više od najbližih pratilaca na korak od odbrane titule.

Aktuelni šampion Srbije je do sada osvojio 79 bodova, a teoretsku šansu da crveno-bele svrgnu sa trona imaju još samo TSC i Čukarički koji su uzeli po 59, odnosno Partizan koji je na 57.

Interesantno je da bi Zvezda trofej šampiona Srbije mogla da osvoji već posle narednog kola, uoči početka plej-ofa, ako joj se poklope rezultati.

Za taj podvig joj je potrebno da na svom terenu pobedi Radnički iz Kragujevca, da Čukarički i Partizan na Banovom brdu odigraju nerešeno ili da tim iz Humske slavi, kao i da TSC ne pobedi Voždovac na Krovu.

Međutim, Crvena zvezda nije jedini klub u Evropi koji je već stavio jednu ruku na pehar, a takve situacije postoje i u najjačim ligama.

Primera

Barselona će gotovo sigurno postati prvak Španije, pošto 11 kola pre kraja La Lige ima 12 bodova više od Real Madrida.

S obzirom na to koliko najjače ekipe u Španiji odskaču kvalitetom od ostatka lige, maltene je nemoguće da Katalonci prokockaju toliku prednost.

Serija A

Još veća bodovna razlika između prvog i drugog na tabeli je u Kalču.

Tu će Napoli osvojiti treći Skudeto u istoriji, pošto trenutno ima 19 bodova više od drugoplasiranog Lacija, ali i meč više.

Lider Serije A će do kraja prvenstva odigrati jop devet utakmica, a rimski nebesko plavi 10.

Premijer liga

Na kraju, najneizvesnije od "rešenih" prvenstava je ono u Engleskoj, gde bi Arsenal trebalo da osvoji prvu titulu nakon 2004. godine.

"Tobdžije" imaju osam bodova više od Mančester sitija i apsolutno drže sve u svojim rukama, a što se tiče broja utakmica koje rivali za pehar treba da odigraju u ostatku sezone, on je isti kao u Italiji - lider devet, drugoplasirani 10.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading