LAZETIĆU KRIVO ZBOG PROPUŠTENIH ZICERA! Milojević: Jedna lasta ne čini proleće!

Autor:

Sport

07.03.2023

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je dobila derbi 25. kola Superlige Srbije i savladala TSC u Bačkoj Topoli, nastavivši pohod ka odbrani trona.

LAZETIĆU KRIVO ZBOG PROPUŠTENIH ZICERA! Milojević: Jedna lasta ne čini proleće!

Foto: Starsport

Dvostruki strelac za crveno-bele bio je Aleksandar Pešić, pa je trener srpskog šampiona Miloš Milojević sa osmehom dočekao kraj utakmice.

- Čestitam TSC-u i Žarku na dobroj utakmici. Bili su za nijansu bolji, ako se gledaju zrele šanse. Čestitam mojim momcima jer su nakon derbija sa jednog psiho aspekta uspeli da pobede na gostovanju. Imali smo problem sa veznim redom, TSC igra dobro, naš kapacitet je danas bio mali što se tiče tog presinga i praćenja igrača. Kada su oni bili bolji mi smo postizali golove. Dobro je što smo pobedili, to je Crvena zvezda, ne mora uvek da se igra dobro, bitno je da se pobeđuje. TSC je danas zaslužio bod ako ne i sva tri - rekao je Milojević.

Nekolicina igrača iz 169. Večitog derbija preskočila je gostovanje TSC-u, što je domaćin iskoristio i stvorio veći broj prilika.

- Dosta te istroši derbi i onda budeš kao izduvan balon. Ne možeš u tom presingu da budeš na pola, ili je presing ili nije, ili si trudan ne možeš da budeš polutrudan. To je način da nateraš protivnika da izgubi loptu, tu nas TSC nije iznenadio. Imali smo dosta poprečnih dodavanja, jedna rastrzana utakmica ali naš kvalitet i naše samopouzdanje koje smo dobili, lakše se pripremamo za Novi Pazar - kaže šef struke Zvezde.

U timu se našao mladi Stefan Leković, koji je uz prekaljenog Dragovića činio štoperski tandem. Šansu je u potpunosti opravdao partijom, ali i trenutkom kada je intervencijom spasio već viđen gol.

- Imamo veliku grupu igrača i mora svako da pokaže odnos koji ima. Dobro je igrao Leković, dobro je rešavao te situacije u odbrani i imao je tu krucijalnu intervenciju. Gledao je da poveća taj defanzivni mentalitet, i bolji je iz dana u dan. Jedna lasta ne čini proleće - naveo je Milojević.

Foto: Starsport

Žarko Lazetić

 

Sa druge strane, trener TSC-a Žarko Lazetić naglašava da se njegov tim isprsio pred najboljim klubom u ligi. Ipak, ostao je žal za šansama, koji je doneo treći poraz kod kuće u sezoni.

- Zadovoljan sam igrom i kako smo delovali danas. Previše dobrih prilika koje smo propustili, verovatno sam i ja bio nervozniji pa se prenelo na igrače, nisu imali mir pa se to prenelo na njih. Nama se ponovilo kao sa Partizanom, bolji smo u šansama i presingu, ali nismo uspeli da materijalizujemo još jedan meč sa bodovima. Imali smo dobru priliku da uštinemo bodove gde ih niko ne uzima.. Trebaće nam vremena da svarimo ovaj poraz, ali sam rekao igračima da mogu da budu ponosni. Fali nam oštrine i mirnoće. Kako se do toga dolazi pokušačemo da izvučemo i da budemo još bolji u nastavku i u budućim mečevima sa Zvezdom i Partizanom - realan je Žarko Lazetić.

TSC je u drugom poluvremenu pokušao po desnom boku da dođe do boda.

- Imali smo ideju da menjamo stranu, jer je Zvezda dosta dobra kompaktna i defanzivno. Menjali smo strane u drugom delu, više smo imali situacija po desnoj strani i sigurno je to bio jedan od načina na koji smo hteli da ugrozimio protivnika. Ne zbog Lekovića, on je odličan igrač, nego su tu igrači tu lakše pronalizili prostor, preko Đakovca i Petrovića. Sa druge strane, više smo možda očekivali da budemo u niskoj zoni ali nije bilo tako - istakao je Lazetić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading