PROSLAVA GOLA NA IVICI DOZVOLJENOG: Vigo streljao kao Kežman i Batistuta

Autor:

Sport

04.03.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinac pucanjem ka grobarima podsetio na Mateju, koji je za gol 1999. na Marakani ispalio rafal ka severu. Batistuta gađanjem u protivnike verovatno inspirisao sunarodnika.

PROSLAVA GOLA NA IVICI DOZVOLJENOG: Vigo streljao kao Kežman i Batistuta

Foto: Starsport

Aleks Vigo "puca" na grobare

Rafalom po navijačima Partizana! Aleks Vigo (23) postigao je već u petom minutu gol za pobedu Crvene zvezde nad Partizanom (1:0) u 169. večitom derbiju, a onda simulirao kako puca iz vatrenog oružja prema južnoj tribini. Ta proslava oduševila je delije, dok su ga drugi osudili uz komentar da bi zbog nje mogao da ima problema u gradu.

Međutim, Vigo nije prvi fudbaler koji je u derbiju "streljao" rivalske navijače. Pre njega je to uradio Mateja Kežman u finalu Kupa juna 1999. Ljubimac grobara je izjednačio na 2:2 u 45. minutu (posle 2:0) i zapucao prema severu, da bi Zvezda na kraju slavila sa 4:2.

To možete videti na 1:55 minuta na sledećem snimku.

Vigo je tada imao dva meseca i možda nikada nije čuo za Kežmana, ali jeste sigurno za ikonu u domovinu Gabrijela Batistutu. Batigol je često pucao u rivale kada im zatrese mrežu, pa nema sumnje da je mladi Argentinac iskopirao slavnog sunarodnika.

Republika

Foto: Profimedia

Gabrijel Batistuta puca po navijačima

Posle pobede u derbiju mladi Aleks je sumirao utiske, ali je najpre uputio izvinjenje zbog neprimerenog poteza.

- Želeo bih da se izvinim fudbalskoj javnosti na neprimerenom radovanju. Nije mi bila namera da ikoga uvredim. Jednostavno su me ponele emocije, bio sam srećan što sam postigao gol i otuda takva reakcija. Srčan sam, borben, emotivan i na takav način sam doživeo pogodak. U svoj toj euforiji sam postupio neprimereno, ali zaista, bez namere da ikog uvredim - poručio je Vigo, pa nastavio:

- Presrećan sam što sam rešio večiti derbi, ali čestitao bih čitavoj ekipi. Obožavam velike mečeve, atmosfera je bila neverovatna i zaista je ovo neopisivo isksutvo. Hvala zvezdašima na sjajnoj podršci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading