SKANDAL! Arsenalu OTIMAJU titulu u Premijer ligi!

Autor:

Sport

12.02.2023

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan sudijski propust koji je koštao tim iz Londona pobede protiv Brentforda.

SKANDAL! Arsenalu OTIMAJU titulu u Premijer ligi!

Foto: Tanjug/AP

Martin Odegard

Veliki skandal desio se na meču Arsenala i Brentforda u kom su ovi timovi odigrali nerešeno (1:1).

Tim iz Londona ušao je u crni niz, pa je posle eliminacije iz FA Kupa od Mančester sitija (0:1), upisao i dva meča bez pobede u Premijer ligi i vratio "građane" u borbu za titulu.

Ipak, puno bure izazvao je izjednačujući pogodak Brentforda na meču odigranom u subotu. Strelac je bio Ajvan Toni, ali je golu prethodila očigledna ofsajd pozicija koja nije dosuđena jer sudije u VAR sobi nisu iscrtale linije! Veliku grešku napravio je Li Mejson i na ovaj način žestoko oštetio Arsenal u borbi za titulu.

Kris Foj iz Udruženja engleskih sudija (PGMOL) objašnjava šta se dešavalo i žali što je došlo do greške kojoj je uzrok ljudski faktor.

- VAR je proveravao je li bilo ofsajda na početku akcije i da li je Itan Pinok blokirao Gabriela. Gledali su je li bilo prekršaja i odlučili da nije, pa na kraju i nije bilo reakcije - rekao je Foj, pa dodao.

- Na početku akcije kod gola, Kristijan Norgard koji je bio asistent, nalazio se u ofsajd poziciji. Istina je da u VAR sobi nisu crtali linije. To se računa kao greška ljudskog faktora. Da su crtali linije gol bi bio poništen.

Ova ogromna sudijska greška mogla bi dodatno da zakuva situaciju u borbi za titulu u Premijer ligi pošto je sada razlika između Arsenala i Mančester sitija šest bodova. Ako tim iz Londona osvojio titulu ovo će verovatno biti zaboravljeno, ali ako ne - mnogi će verovati da je Arsenalu pehar otet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading