BIVŠI KAPITENI VEČITIH UOČI DERBIJA: Humska adut Partizana, Zvezda bolja i odmornija!

Autor: Vladimir ZOGOVIĆ

Sport

30.08.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vulićević: Crveno-bele uzdrmala eliminacija od Makabija, a naša prednost je publika; Đorđević: Sve je na strani mog bivšeg kluba, dan više odmora, igrački kadar.

BIVŠI KAPITENI VEČITIH UOČI DERBIJA: Humska adut Partizana, Zvezda bolja i odmornija!

Foto: Starsport

Duel Dragovića i Rikarda na Večitom derbiju

Večita bitka, epizoda 168. Partizan i Crvena zvezda u sredu u Humskoj (20.00, Arena sport, premijum 1) odmeriće snage u okviru devetog kola Superlige Srbije, a bivši kapiteni beogradskih rivala - Miroslav Vulićević i Slavoljub Đorđević govorili su za Srpski telegraf o eventualnim prednostima, odnosno slabostima crno i crveno belih uoči najveće svetkovine srpskog fudbala.

Ono što je nesvakidašnje za ovosezonski komšinski obračun jeste činjenica da aktuelni šampion Crvena zvezda posle šest utakmica domaćeg šampionata ima čak sedam bodova više u odnosu na omraženi "parni valjak", koji se pak uzda u podršku domaće publike u svom fudbalskom "hramu".

- Prednost Partizana jeste to što se igra pred našom publikom, a poznato je da su navijači u Humskoj u derbijima uvek bili bitan faktor. Naročito bi to trebalo da bude izraženo sada, kada ekipi ne ide baš dobro i teže pobeđuje. Što se tiče Zvezde, oni su u šoku jer nisu prošli Makabi i to ih je verovatno uzdrmalo, ali iz iskustva tvrdim da u derbiju nema favorita i da obično odluči sitnica - kaže Vulićević i dodaje:

- Ima tu dosta igrača koji su igrali derbi i mogu da ga reše. Rikardo prošli put nije bio strelac, ali je uvek opasnost po protivnika, Dijabate je doneo neku vrstu nove energije i sigurno će biti inspirisan kada bude video atmosferu. Zvezda ima dosta iskusnih pojedinaca, Katai i Ivanić imaju mnogo derbija u nogama.

Republika

Foto: Starsport

Miroslav Vulićević

Derbi, kaže Slavoljub Đorđević, uvek donosi neizvesnost bez obzira na situaciju, formu ili plasman na tabeli.

- Promenili su trenere i dobili novu energiju. Partizanova prednost je to što je domaćin, oni se pozitivnim rezultatom ili pobedom vraćaju u borbu za titulu da bi pokušali da spasu sezonu. Zvezda, s druge strane, u svim segmentima je mnogo bolja od večitog rivala. Presudiće veća koncentracija, energija, strpljenje... Očekujem trijumf crveno-belih - poručuje bivši štoper i osvrće se na ishod:

- Sve je na strani Zvezde. Dan više odmora, sastav, čak i forma bez obzira na neuspeh protiv Makabija. Odlučiće možda neki prekid, neka solo akcija i inspiracija pojedinca. Teško je prognozirati ko će biti junak, oba tima imaju fenomenalne individualce.

Republika

Foto: ST/N.MANDIĆ

Slavoljub Đorđević

Leskovčanin Mitić na centru

Sudija iz Leskovca Milan Mitić će deliti pravdu na 168. večitom derbiju između Partizana i Crvene zvezde. On se dobro kotira u superligaškim sudijskim krugovima, ali još nema status FIFA sudije, a ove sezone već je bio delegiran na četiri utakmice. Minulog vikenda nije bio angažovan na mečevima Superlige, što je još jedan pokazatelj da će mu biti ukazano poverenje u derbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading