POBEDNIK LIGE ŠAMPIONA LETI IZ EVROPE: Stav UEFA organizacije je jasan, Čeferin potvrdio informaciju da se nikome neće gledati kroz prste!

Autor:

Sport

11.05.2022

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska kuća fudbala je donela odluku.

POBEDNIK LIGE ŠAMPIONA LETI IZ EVROPE: Stav UEFA organizacije je jasan, Čeferin potvrdio informaciju da se nikome neće gledati kroz prste!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Čeferin

Na kongresu UEFA koji je održan u Beču doneta je odluka o povećanju broja klubova u evropskim takmičenjima od sezone 2024/25.

Samim tim, Liga šampiona, Liga Evrope i Liga konferencija od navedene takmičarske godine, umesto dosadašnjia 32 kluba, u grupnoj fazi će imati 36.

Tim povodom medijima se obratio i prvi čovek UEFA organizacije, Aleksandar Čeferin koji se još jednom osvrnuo na tzv. Super ligu Evrope, ali i na madridski Real, Barserlonu i Juventus koji j dalje nisu odustali od ideje formiranja takmičenja najbopgatijih klubova starog kontinenta:

- Više klubova u Ligi šampiona ne znači da smo postali Superliga. Superliga bi uvek imala iste klubove koji bi igrali jedni protiv drugih. Moguće je kazniti bilo koji klub, pa tako i potencijalnog osvajača Lige šampiona, a naravno da je moguće i izbacivanje iz takmičenje. O tome će odlučiti Disciplinska komisija UEFA koja je nezavisno telo. Oni se bune kako UEFA zarađuje milijarde, a 93,5% prihoda se vraća klubovima - istakao je Aleksandar Čeferin.

O novom sistemu takmičenja Čeferi je imao samo reči hvale:

- Uvereni smo da izabrani format pronalazi pravi balans, da će poboljšati konkurentsku ravnotežu i generisati solidne prihode koji će kasnije biti distribuirani klubovima, ligama, fudbalskoj bazi širom našeg kontinenta. UEFA je ovim pokazala da je potpuno predana poštovanju temeljnih vrijednosti sporta i branjenju ključnih principa otvorenog takmičenja. Ove odluke rezultat su intenzivnih razgovora s navijačima, igračima, trenerima i predstavnicima saveza.

Ostaje nam da vidimo kako će se klubovi prilagoditi na novi sistem koji je prilično izazvao konfuziju među navijačima širom Evroipe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading