NA BRANIKU OTADŽBINE: Upoznali su ga Zvezda, Dinamo i Real, sada je u jednoj potpuno drugoj ulozi!

Autor:

Sport

02.03.2022

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom jesenjeg dela sezone ekipa Šerifa iz Tiraspolja šokirala je evropski fudbalsku javnost.

NA BRANIKU OTADŽBINE: Upoznali su ga Zvezda, Dinamo i Real, sada je u jednoj potpuno drugoj ulozi!

Foto: Tanjug/AP

Predvođeni trenerom Jurijem Vernidubom, fudbaleri moldavskog šampiona u kvalifikacijama za elitno evropsko fudbalsko takmičenje eliminisali su Crvenu zvezdu i Dinamo iz Zagreba, a u grupnoj fazi UEFA Lige šampiona, šokirali su i slavni madridski Real.

Pre nekoliko dana, iskusni trener se iz Portugala gde je njegova ekipa igrala meč protiv Brage, obratio javnosti rečima:

- Imam ženu, dvoje dece, dvoje unučadi, braću i sestre, sve što želim je da ih rat ne dotakne. Čim stignem u Moldaviju zamoliću ljude iz kluba da me puste da odem kući kod svoje porodice. Moram da budem tamo ako im zatreba pomoć. Ponosan sam na ljude koji brane našu zemlju.

 

 

Četiri dana kasnije Vernidub ne samo da se vratio u domovinu nego je zadužio ratnu opremu i pridružio se još nekim ukrajinskim sportistima koji su se prijavili kao dobrovoljci, poput braće Kličko i Vasila Lomačenka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading