"Nisam vreća krompira"

Autor:

Sport

13.04.2020

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić glavna je priča današnjeg izdanja Mundo Deportiva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivan Rakitić

Rakitić je potvrdio da je ovog leta nakon šest godina na odlasku iz Barselone, ali svom klubu poručuje da bi ipak voleo da ugovor odradi do kraja, a ako već mora da ode za dva meseca, da će to uraditi pod svojim uslovima i gde on želi, a ne gde ga Barsa usmerava. 

 - Već dve godine stalno se, a posebno tokom pauza između sezona, pa tako i tokom ove prisilne pauze zbog koronavirusa, piše i govori o mom odlasku iz Barselone. Na to sam uvek odgovarao onako kao što ću i sada, igrati za Barselonu meni je savršenstvo, ispunjenje sna. Zato bih hteo do kraja ugovora da igram i uživam ovde i pomognem u osvajanju svih trofeja. Ako to nije moguće, dogovorićemo se da se rastanemo. Ipak, moja želja je da odradim ugovor do kraja.

Međutim, to će mu teško uspeti nakon što je ove sezone igrao dosta lošije, zbog čega je od ključnog igrača postao rezerva:

 - Činjenica je da je prvi deo sezone za mene bio jako neprijatno iznenađenje, ali iz toga sam izvukao pouke i poboljšao se. Ponekad vam se događa ono što ne možete da shvatite, ali to prihvatite.

Rakitić je ponovio šta mu naviše smeta u Barseloni:

- Nije me povredilo to što ne igram, nego odnos prema meni. Prošla sezona bila mi je najbolja od šest koje sam igrao u Barseloni, ali su i tada nastojali da me izguraju iz kluba, što me jako iznenadilo i što ne mogu da shvatim, ali sam prihvatio jer želim najbolje za ekipu, saigrače i klub. Nakon toga su došli lošiji rezultati, ali na mene se nije računalo i to me jako povredilo. 

Ovako je odgovorio na pitanje šta će biti s njim na kraju sezone:

 - Svestan sam situacije i svog statusa, ali nisam vreća krompira sa kojom mogu da rade šta im se hoće. Želim da budem tamo gde me vole, poštuju i trebaju. Ako je to u Barsi, divno, a ako nije, otići ću tamo gde želim ja sam, a ne gde me pošalju. Već sam klubu jasno dao do znanja da neću da trpim takvo ponašanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading