KORISNICI NE ZNAJU ŠTA ĆE PRE: Stigao iOS 17! Nove funkcije oduševile vlasnike telefona, a jedna ih je RASPAMETILA

Autor:

Razonoda

20.09.2023

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Apple ovog puta više se potrudila nego inače da svojim korisnicima ponudi jednostavnija a efektnija rešenja za svakodnevnu upotrebu telefona

KORISNICI NE ZNAJU ŠTA ĆE PRE: Stigao iOS 17! Nove funkcije oduševile vlasnike telefona, a jedna ih je RASPAMETILA

Foto: youtube.com/Dave 2D

Novi model iPhone telefona biće od petka 22. septembra u prodaji širom sveta. Korisnici iPhonea 15 imaće pristup novom sistemu iOS 17, dok će oni koji imaju starije modele moći da iskoriste nove funkcije.

Korisnicima koji žele da koristie iOS 17 biće potreban iPhone iz 2018. ili noviji kako bi iskusili najnoviju nadogradnju.

Apple je tokom proteklih godina efikasno održavao podršku za starije uređaje, produžujući njihovu upotrebu putem ažuriranja softvera.

Novi iPhone donosi značajna poboljšanja putem opcije Contact Posters koja omogućuje korisnicima prilagodljivost izgleda svojih kontakata.

Tu je i Live Voicemail koji iskorišćava snagu čipseta A16 Bionic kako bi se videla transkripcija na uređaju u stvarnom vremenu, dok neko ostavlja govornu poštu, piše klix.ba.

Drugim rečima, korisnici mogu da preuzmu poziv dok osoba s druge strane žice ostavlja svoju poruku.

Same poruke se takođe menjaju. Zapravo i ne baš, već dobijaju nove nalepnice, poboljšana pretraživanja, transkripciju audio poruka i funkciju prijave.

Ona omogućuje korisnicima da automatski obaveste svoje prijatelje i porodicu kada sigurno stignu na odredište. Zanimljiva nova opcija, nema šta.

NameDrop daje sada korisnicima novi način korištenja AirDropa za jednostavnije deljenje podataka o kontaktima putem spajanja dva iPhone uređaja. Isto se može koristiti za AirDrop sadržaj.

StandBy korisnicima daje prilagodljivo iskustvo preko celog zaslona s vidljivim informacijama dizajniranim za gledanje iz daljine kada je iPhone na boku i puni se.

Uz podršku za Live Activities, Siri, dolazne pozive i veća obaveštenja, StandBy je savršen za noćni ormarić, kuhinjski pult ili sto.

Vlasnici Pro i Pro Max telefona, vidžeti na početnom ekranu, kao i kada je zaključan omogućiće preduzimanje radnji samo jednim dodirom. To se za sada od novih funkcija najviše dopalo postojećim vlasnicima iPhonea.

Za pretraživanje na internetu sada će postojati veća zaštita za privatno pregledanje. Uvedeni su i profili koji pomažu korisnicima da odvoje pregledavanje za teme kao što su posao ili lične stvari.

Siri se više neće u iOS 17 pozivati sa “Hej, Siri”, već samo sa “Siri!”.

Sve nabrojano automatski će vam se podesiti, ali ako ne možete da čekate, idite u Postavke pa u Opšte, pa u opciju Ažuriranje softvera. Tako ćete moći ručno da ažurirate telefon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading