OVAKVA PROMENA NA TIKTOKU JOŠ NIJE VIĐENA! Mlađi će se šokirati, a sve na šta smo navikli VIŠE NEĆE POSTOJATI

Autor:

Razonoda

21.08.2023

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekivalo se da će ova promena uslediti krajem leta, ali ne i da će se proširiti spisak novih pravila unutar promena

OVAKVA PROMENA NA TIKTOKU JOŠ NIJE VIĐENA! Mlađi će se šokirati, a sve na šta smo navikli VIŠE NEĆE POSTOJATI

Foto: Wikimedia commons printscreen

TikTok je još pre nekoliko nedelja najavio velike promene na svojoj mreži. Nikom nije bilo jasno o čemu je reč, sve dok se na Tviteru nije pojavio pojam “Akt o digitalnim uslugama”.

Sada je sve jasno – TikTok (makar onaj u Evropi) nikad više neće izgledati kao što je dosad, a njegovim putem sasvim sigurno će morati da krenu i druge platforme.

TikTok je prihvatio da Aktom o digitalnim uslugama zaštiti korisnike, naročito one maloletne, pošto je Evropska unija poručila još početkom godine da će sve aplikacije morati da mu se prilagode.

Kakve promene na TikToku uskoro stupaju na snagu?

Glavna promena biće mogućnost isključenja personalizovanog algoritma “Za tebe” (“For you”) koji je automatski prilagođen interesima i aktivnostima korisnika. Dakle, preporučen sadržaj više neće ići ruku pod ruku sa onim što korisnik najviše traži i lajkuje.

Ono što će važiti za opciju “Za tebe” važiće i za “Live feed”.

Republika

Foto: TikTok printscreen

 

 

Umesto tih opcija, TikTok će korisniku servirati danonoćno popularne video-zapise iz njegovog okruženja, odnosno zemlje u kojoj živi, a onda i iz celog sveta. Prikazivaće se sadržaj na maternjem jeziku, dok će se unutar feedova “praćenje” i “prijatelji” prikazivati sadržaj osoba koje prate, ali ne nasumično, već hronološki.

Druga velika promena tiče se mlađih korisnika. Kako je TikToku prioritet zaštita maloletnika, odnosno osoba mlađih od 16 godina pre svih, zabraniće se ciljano oglašavanje.

Takođe, svi profili maloletnika biće automatski postavljeni kao privatni, a njihov sadržaj neće izlaziti u opciji “Za tebe”.

Kako je TikTok jedna od 19 kompanija kojih se tiče novi Akt o digitalnim uslugama, pitanje je dana, nedelje, možda meseca kada će njihovim putem promena krenuti i Fejsbuk, Instagram, JuTjub, X i Snepčet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading