STAVITE OVAJ SASTOJAK U CVEĆE I BIĆE LEPŠE NEGO IKADA: Samo ga POTOPITE u vodu i gledajte kako ono BUJA kao nikada pre!

Autor: M.O.

Lifestyle

28.01.2024

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cvetaće nikad bolje i lepše.

STAVITE OVAJ SASTOJAK U CVEĆE I BIĆE LEPŠE NEGO IKADA: Samo ga POTOPITE u vodu i gledajte kako ono BUJA kao nikada pre!

Foto: Shutterstock

Orhideje su predivne biljke koje krase mnoge domove svojom lepotom i elegancijom. Međutim, kako biste u potpunosti uživali u njihovom cvetanju, važno je znati kako pravilno da ih održavate. Jedan od ključnih faktora je adekvatna prihrana biljke, a jedan od načina da to postignete jeste prirodna prihrana od pirinča.

Prirodna prihrana od pirinča

Kako biste omogućili orhideji da obilno i dugo cveta, možete napraviti prirodnu prihranu od pirinča. Potopite tri šake pirinča u 1 litar vode, ostavite da odstoji nekoliko sati i zatim procedite. Dobijena pirinčana voda je bogata hranljivim sastojcima, vitaminima i mineralima, što će pozitivno uticati na razvoj biljke.

Republika

Foto: pixabay.com

Uz ovaj trik će vaša orhideja biti bujnija i lepša


Pravilno zalivanje orhideje

Kada je reč o zalivanju orhideje, važno je voditi računa o pravilnom postupku. Orhideju treba staviti u veći tanjir ili posudu i postepeno zalivati, kako bi se zemlja ravnomerno natopila. Nakon toga, saksiju treba ukloniti iz posude i ostaviti da se voda procedi, a zatim je vratiti na suvu površinu.

Kockice leda od pirinčane vode

Interesantan način da orhideji pružite dodatnu prihranu jeste korišćenje kockica leda od pirinčane vode. Preostalu vodu možete sipati u posudu za led i zamrznuti. Dobijene kockice leda možete kasnije stavljati na zemljište orhideje kako biste joj obezbedili novu prihranu.

Kombinacija pravilnog zalivanja i prirodne prihrane od pirinča može značajno doprineti zdravlju i lepoti vaše orhideje. Preporučuje se da ovaj postupak primenjujete jednom na svake dve nedelje kako biste postigli najbolje rezultate.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading