NIKADA NEĆEMO BITI BABA I DEDA JER SU MOJ SIN I SNAJKA SREĆNI ŠTO IMAJU MAČKE: Sigurna da je odluku donela njegova žena, ne zna šta će od BESA, a ovo je RAZLOG

Autor: N.J.

Lifestyle

08.07.2023

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njen sin jedinac ne želi da ima porodicu, a ovo je razlog za takvu odluku.

NIKADA NEĆEMO BITI BABA I DEDA JER SU MOJ SIN I SNAJKA SREĆNI ŠTO IMAJU MAČKE: Sigurna da je odluku donela njegova žena, ne zna šta će od BESA, a ovo je RAZLOG

Foto: shutterstock

Pitanje koje izaziva najgore rasprave je upravo da li neko želi dete ili ne. Ukoliko je odgovor "ne" rasprava je zagarantovana. Većina smatra da je to sebično, i da su deca potrebna "kako bi neko brinuo o nama u starosti". Jednostavno postoje ljudi koji smatraju da roditeljstvo nije za njih. I dok se čini da su oni to prihvatili, deluje kao da odluku mnogo teže prihvata zapravo njihovo okruženje, uključujući i porodicu. Upravo tako, jedna žena je vidno razočarana zato što njen sin jedinac ne želi da ima dete. U ispovesti je napisala:

- Osećam se jako uzrujano nakon što sam saznala da su moj sin jedinac i njegova žena odlučili da ne žele porodicu. Nedavno sam pred njim spomenula temu dece kad je došao kod nas na nekoliko noći. Rekao mi je da su on i njegova supruga dugo razgovarali o tome i zaključili da roditeljstvo nije za njih - žele da se usredsrede na svoje karijere i imaju slobodu da putuju svetom zajedno. Imaju dva psa i mačku, koje obožavaju, i to im je, čini se, dovoljno. Znam da moram prihvatiti njihovu odluku, ali sam slomljena - priča žena i objašnjava:

Foto: Shutterstock

Nasmejani članovi porodice zajedno ručaju

- Suprug i ja stvarno želimo da budemo baka i deka, a ne pomaže ni to što svi naši prijatelji neprestano pričaju o svojim unucima. Sigurna sam i da ta odluka više ima veze s mojom snajom pre nego s mojim sinom. On je voli, pa će učiniti šta god ona želi. Otuđila se od svoje majke koja ima problema s alkoholom, tata joj je umro pre mnogo godina i ima jednog starijeg brata s kojim nikad ne razgovara. Nasuprot tome, imamo veliku, srećnu porodicu i veoma smo bliski. Volela bih da mogu da pričam sa njom o tome, ali mi nemamo takav odnos. Pokušala sam s njom tokom godina, ali prilično je hladna i brani se ako pitam nešto previše lično - ističe ona kakva je situacija kod kuće.

Savetnica "Mirora" joj je poručila:

- Potpuno razumem tugu što niste postali baka i deka. Kad imamo decu, imamo određena očekivanja o tome šta će nam budućnost doneti – s pravom ili ne – i teško je prihvatiti da nećete biti baka i deka ako je to nešto čemu ste se nadali.  U redu je osećati se uzrujano zbog toga i zapravo bi moglo pomoći da razgovarate sa svojim prijateljima o tome i kažete koliko ste razočarani. Neka vas podrže - poručila joj je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading