OD ŠEĆERA CVEĆE RASTE KAO LUDO! Uz sledeća pravila biljke će naglo procvetati

Autor: N.J.

Lifestyle

15.06.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je popularan trik kako za cveće u buketu, tako i za biljke u saksijama.

OD ŠEĆERA CVEĆE RASTE KAO LUDO! Uz sledeća pravila biljke će naglo procvetati

Foto: shutterstock

Žena s orhidejama

Znate li šta je biljna hrana? U ovom slučaju reč je o slatkoj vodi koja se pravi od šećera i obične vode i time se hrani cveće. Neki smatraju da šećerna voda poboljšava fotosintezu biljke, a u tom procesu biljke koriste energiju, vodu i ugljen dioksid. Odakle ideja sa šećerom?

Zapravo, postoji pretpostavka da šećer daje dodatne ugljene hidrate koje biljka uzima svojim korenom, odnosno da će uz pomoć šećera biljke brže rasti. Takođe, mnogi smatraju da biljke vole šećer. Neki primenjuju trik da na zemlju direktno stavljaju kašiku šećera dok drugi samo povremeno zalivaju biljke takvom tečnošću.

Foto: Photo by Maahid Photos from Pexels

Biljke u kući

Isto, odličan način da zadržite svežinu biljaka koje ste dobili u buketima za neko slavlje, je da u vazu za cveće osim vode dodate malo šećera. Takođe, navodi se da otopljen šećer udvostručuje trajanje cveća u vazi. Mnogi tvrde da se tako cveće neće prebrzo osušiti, a cvetovi će se pre otvoriti i duže će trajati.

Ako imate neko cveće koje ste dobile na poklon, pokušajte i isprobajte ovaj trik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading