OVU BILJKU SVAKA KUĆA MORA DA IMA: Kažu da SIGURNO donosi novac, ali morate paziti na jednu stvar

Autor: N.J.

Lifestyle

07.03.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo mora da ima svaka kuća!

OVU BILJKU SVAKA KUĆA MORA DA IMA: Kažu da SIGURNO donosi novac, ali morate paziti na jednu stvar

Foto: Unplash/ Travel-Cents

Drvo žada je poznato i kao drvo novca. Ova biljka lako se održava, a mnogi veruju da donosi novac. Sastoji se od debeljuškastih grana koje podsećaju na mala debla i mesnatih, ovalnih listova. Upravo jer se smatra simbolom sreće, drvo novca je odličan izbor za poklon.

Takođe, ova biljka poznata je i kao drvo krasula, japansko drvo novca, kinesko drvo novca. Inače, spadaju u rod Crassula te mogu međusobno malo varirati. Najpopularnija vrsta je Crassula ovata, a to je pomunuto Drvo žada ili novca.

Foto: Izvor: Unsplash/ Huy Phan

Nega biljaka u domu

Iako nije teško za održavanje, morate ga zalivati jednom dnevno i ne više od toga. Zemlja u kojoj je drvo novca ne sme se u potpunosti isušiti, stoga ga je najbolje zaliti kada pod prstom osetite da je gornji sloj zemlje suv. Znači preterano zalivanje može biti kobno za ovu biljku, ali o njoj morate malo više povesti računa tokom proleća i leta kada je toplije.

Zimi se preporučuje da zalivate jednom mesečno. Ali, kao što smo napomenuli, ne preterujte. Ne smete previše zalivati osim ako je pretoplo napolju. 

Takođe, preporuka je da drvo bude udaljeno od životinja, ako ih imate u kući, jer su svi delovi biljke toksični za pse ili mačke, prenosi "Krstarica". 

Da li već imate ovu biljku?

Ako nemate razmislite da baš ovo bude sledeći poklon za vaše bliske prijatelje, ili pak članove porodice. Oduševiće se!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading