DODAJTE JEDAN SASTOJAK U VODU I PRAŠINE NEĆE BITI ČAK 10 DANA: Ovaj trik koriste i u muzejima

Autor: N.J.

Lifestyle

25.10.2022

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možete li da zamislite da ne morate da brišete prašinu svaki drugi dan?

DODAJTE JEDAN SASTOJAK U VODU I PRAŠINE NEĆE BITI ČAK 10 DANA: Ovaj trik koriste i u muzejima

Foto: Izvor: Unsplash/Towfiqu barbhuiya

Kada očistite detaljno kuću, a prašina se pojavi nakon dva dana, to je verovatno nešto najiritantnije. Ako ste neko ko je konačno sve probao, mi ćemo vas obradovati trikom koji je preporučio muzej "Smitsonijan". Tajni sastojak koji oni koriste kako bi sve bilo duži vremenski period čisto je glicerin.

Glicerin se primenjuje u medicini i kozmetologiji, a sada je našao svrhu i u čišćenju. Primena glicerina je široka, a uštedeće vam vreme, novac i živce. Verovatno niste ni pomislili da baš on može da vam otkloni sve muke, ali zaista je tako.

Sve površine

Pripremite glicerin i vodu, i uzmete krpu kojom ćete prebrisati police. Tako nećete videti prašinu najmanje deset dana. Ako dodate nekoliko kapi glicerina u kantu sa vodom, podovi će biti čisti i sjajni.

Foto: Shutterstock

Čišćenje kuhinjskih površina krpom

Kožni nameštaj

Ovakva vrsta nameštaja veoma je osetljiva za čišćenje zato da ga ne biste oštetili jakim sredstvima i grubim krpama, možete pokušati glicerinom i vodom. Koristite pamučnu krpu kojom ćete preći nekoliko puta po nameštaju.

Prozori 

Potrebno je da napravite malo drugačiju tečnost, odnosno treba vam glicerin i etil alkohol u odnosu 1:10.

Da li ste znali kako glicerin utiče na kožu?

Glicerin za lice nalazi se u većini proizvoda za kožu. Prednosti su mnogobrojne, jer se glicerin dobija od životinjskih i biljnih masti i ulja. Kada glicerin koristimo za lice onda se podrazumeva da je to onaj koji se dobija iz ćelija biljaka. Glicerin je odličan za suvu kožu, te će joj vratiti hidriranost i nakon par minuta osetićete kako su vam obrazi ponovo mekani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading