ČISTI RERNU DOK VI SPAVATE: Moćna mešavina sadrži samo dva sastojka i uklanja sve oko čega ste se mučile!

Autor: N.J.

Lifestyle

20.10.2022

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očistite rernu da blista!

ČISTI RERNU DOK VI SPAVATE: Moćna mešavina sadrži samo dva sastojka i uklanja sve oko čega ste se mučile!

Foto: Izvor: Unsplash/Thomas Ashlock

Čišćenje rerne verovatno nikome nije drag posao. Osim što se namučite da skinete sve masne naslage i prljavštinu, već pre same "navale" na posao, znate da nećete ni ovaj put uspeti da je očistite kako treba. Sada, sve ono što vas je mučilo možete skinuti uz mali trik od domaće paste koju već imate kod kuće. Rernu bi trebalo da čistite bar na nekoliko nedelja, u zavisnosti od toga koliko često je koristite.

Potrebno:

Soda bikarbona

Sirće

Kada se udruže soda bikarbona i sirće, prave čudo ne samo u kuhinji! 

Foto: pixabay.com

Soda bikarbona za čišćenje u kuhinji

 

Priprema:

Pomešajte 3/4 šoljice sode bikarbone i 1/4 šoljice sirćeta. Rešetke izvadite pre nego što počnete sa čišćenjem. Možete da ih potopite u deterdžent i vodu na primer i očistiti ih sunđerom. Domaću pastu nanesite svuda u rerni osim na metalne delove i vrata, a na otvore stavite foliju. Ostavite pastu da deluje preko noći, a ujutru je uklonite mokrom krpom sa površina na koje ste je nanosili.

Još jedan trik

Pre spavanja malo zagrejte rernu. Potrebna su vam dva do tri limuna. Isecite ih na pola i ostavite tako preko noći u prethodno zagrejanoj rerni, malo otvorenoj. Neka odstoji preko noći. Kada ustanete, rernu skroz zatvorite, upalite je na nižu temperaturu na nekoliko minuta. Onda, ugasite rernu i otvorite vrata.

Da podsetimo, soda bikarbona ima višenamensku primenu. Koristi se u kombinaciji sa medom kao piling, odpušava odvode uz pomoć sirćeta, ali je pokazala i značajne rezultate u lečenju određenih zdravstvenih problema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading