OČISTITE FUGNE PRAŠKOM ZA PECIVO: Nekoliko saveta za blistavo čisto kupatilo ili kuhinju

Autor: N.J.

Lifestyle

19.10.2022

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možete li da zamislite da se fugne mogu biti perfektno čiste praškom za pecivo?

OČISTITE FUGNE PRAŠKOM ZA PECIVO: Nekoliko saveta za blistavo čisto kupatilo ili kuhinju

Foto: Shutterstock

Domaće metode čišćenja fugni štede novac i vreme. Pitate se kako? Šest kesica praška za pecivo koštaju oko 120 dinara, što priznaćete nije skupo. Sa druge strane, sredstva za čišćenje mnogo su skuplja. Da li štedi vreme? Da! Ako još uvek razmišljate kako, onda pomislite na potrošeno vreme za pronalazak sredstava za čišćenje koji će vam biti dobri saveznici. Ako ste neko ko voli "domaće proizvode" u čišćenju, nastavite da čitate.

Često čistite, ali vam fugne u kupatilu ili kuhinji zadaju mnogo problema. Prljavština koja se uvukla, neće tako lako da se očisti. Osnovna funkcija fugni je sprečavanje ulaska vode u zid. Uvek pre čišćenje preporučujemo gumene rukavicem čak i ako se koriste prirodne proizvode.

Foto: Shutterstock

Čišćenje tuša u kupatilu četkom

 

Prašak za pecivo

Krajnje jednostavno: Pospite ga po fugnama, ostavite jedno pola sata nakon što ste natopili prah vodom i isperite vodom. On skida kamenac, masti i fleke.

Pasta za zube

Takođe delotvorna u borbi sa neželjenom prljavštinom u vašem prostoru. Samo pastu istisnite na staru četkicu za zube i trljajte dok sve ne spadne. Ostavite 15 minuta i odmah isperite vodom.

Foto: pixabay.com

Čišćenje fugni pastom za zube i starom četkicom

 

Još jedan savet

Ako na pločicama primetite nešto crno poput grudvica koje su mogle da nastanu kao posledica vlage, potrebno vam je sledeće. Izbeljivač na bazi kiseonika nije otrovan i neće oštetiti vaše pločice. Pomešajte ga sa vodom u razmeri 1:3. Kada ga prelijete preko pločica ostavite na oko 15 minuta da deluje. Vlažnom krpom obrišite sve nakon isteka vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading