OVE STVARI DRŽIMO U KUPATILU, A NIJE IM TU MESTO: Pogledajte zbog čega i odmah ih premestite!

Autor: N.J.

Lifestyle

19.10.2022

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeste li razmišljali kako voda iz WC šolje širi štetne čestice van nje?

OVE STVARI DRŽIMO U KUPATILU, A NIJE IM TU MESTO: Pogledajte zbog čega i odmah ih premestite!

Foto: pixabay.com

Neke stvari za koje se podrzumeva da im je "mesto" u kupatilu, definitvno bi trebalo pomeriti, a evo i zbog čega. Kada pustite vodu na WC šolji u kupatilu, šire se štetne čestice. Obično u blizini WC šolje je labavo na kojem stoji četkica za zube, nekima bez poklopca, drugima sa. Tako dolazimo do prve stvari koje ne bi trebalo da držite u blizini WC šolje.

Četkica za zube

Svaki put kada ostavite mokru četkicu (a to skoro svi rade), nastaje pogodna sredina za razvijanje bakterija. Pošto ćete naravno držati četkicu u kupatilu, onda svaki put spustite poklopac za šolju.

Peškiri

Velika je šansa ako ostavite mokre peškire u vlažnom kupatilu da će oni postati izvor bakterija i gljivica. Njih bi trebalo držati na suvom mestu.

Brijač

Zbog konstantne vlage, oštrice mogu da zarđaju. Nakon korišćenje obavezno operite brijač vrelom vodom i sklonite ga u neki ormarić.

Foto: pixabay.com

Brijač ne bi trebalo da ostvaljate u kupatilu

 

Parfemi

Čuvanje parfema u kupatilu može loše da se odrazi na njihov sastav. Trebalo bi da ih držite na nekim policama ili ormarićima van kupatila.

Nakit

Zbog vlage nakit bi mogao da potamni i izgubi svoj sjaj.

Lak za nokte

U kupatilu često se menja temperatura, a to negativno utiče na strukturu laka i samim tim će mu skratiti rok trajanja.

Foto: shutterstock

Lak za nokte ne držite u kupatilu

 

Krema za lice

Ako kremu za lice ne zatvorite dobro, bakterije se mogu raziti unutar nje. Svaki put kad se kupate vrućom vodom, para će loše uticati na njihov sastav (ako nisu dobro zatvorene).

Šminka

Šminku definitvno nije dobro izlagati konstantnim promenama temperature. Pored toga, one mogu izložene pomenutim bakterijama iz WC šolje, a verujemo da to ne želite da stavljate na lice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading