Feng šui pravila za jesen: Uredite svoj dom tako da ga sva negativna energija zaobilazi!

Autor: N. J.

Lifestyle

04.10.2022

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otarasite se svih stvari koje unose negativnu energiju u vaš životni prostor.

Feng šui pravila za jesen: Uredite svoj dom tako da ga sva negativna energija zaobilazi!

Foto: Shutestock

Kada dođe jesen nivo energije opadne, zato je pravo vreme da se primeni "jesenji feng šui". Postoje jasno određena pravila koja bi trebalo pratiti kako biste očistili vaš prostor od negativne energije koja se vremenom "nakupljala".

Jesen je dobro vreme da se "očistite" od stare energije i unesete novu, pozitivnu u vaš prostor. U praksi to znači da je vreme za akciju!

Sve ono što ste do sada odlagali, morate preuzeti na sebe. Primera radi - zamenite staru i polomljenu lampu ili pazirite konačno baš taj ram za slike koji ste želeli!

Foto: shutterstock

Sređivanje doma u skladu sa feng šui pravilima

Inače, feng šui može da vam pomogne da preuredite dom prema svakom godišnjem dobu, ne samo kada je jesen.Trenutno je potrebno da primenite sledeće:

Jin boje za smirenost

Jin boje su one koje u vama bude osećaj smirenosti. To nisu neke određene boje, poput svetlo plave, roze, već su to one koje vama odgovaraju.

Prozori 

Oni kontrolišu energiju koja "teče", odnosno osvetljenje, ali je bitno i kakve prozore imate. Feng šui ne preporučuje velike prozore i najbolje bi bilo da budu okrenuti kao istočnoj strani zbog ulaska jutarnje svetlosti u dom.

Foto: pixabay.com

Sređivanje doma u skladu sa feng šui pravilima

Istaknite bitne stvari

Ono što vam donosi sreću ili vas je u određenom momentu učinilo ponosnim, poput nekog trofeja, trebalo bi da stavite na vidljivo mesto kako bi vas podsećalo na uspeh.

Koncept Pet elemanata: energija Metala

Metal je jedan od pet osnovnh elemenata feng šui-a, a pored njega ubrajaju se i voda, drvo, vatra i zemlja. Energija metalnog pomaže nam da se fokusiramo na detalje, daje nam osećaj hladokrvnosti, ali ne bi trebalo da bude previše istaknuta. Metalna enerija nas može učiniti oštrim u izražavanju. Da biste ovakvu energiju aktivirali, potrebno je nešto što simbolizuje taj element - bilo šta izrađeno od tog materijala.

Foto: pixabay.com

Sređivanje doma u skladu sa feng šui pravilima

Očistite dom

Svi saveti su bekorisni ako ne očistite vaš dom. Sklonite materijal koji dugo ne koristite, bacite sve što vam zauzima nepotrebno prostor, sklonite baštenski materjial koji ne služi ničemu. Bajate namirnice u frižideru predstavljaju zaglavljenu energiju koja utiče na vaše zdravlje - i toga se "otarasite". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading