ČIŠĆENJE NIKAD NIJE BILO LAKŠE! Uz pomoć ovog saveznika sve ide kao podmazano (VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

10.10.2022

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Soda bikarbona je mnogo više od "pomoćnika" u kuhinji.

ČIŠĆENJE NIKAD NIJE BILO LAKŠE! Uz pomoć ovog saveznika sve ide kao podmazano (VIDEO)

Foto: pixabay.com

Ako vam kuvanje teško pada, a onda posle toga i čišćenje, onda je dobro za vas da u kuhinji uvek "pri ruci" imate sodu bikarbonu. Osim što asocira na vazdušasto testo, ona vam može biti moćni saveznik u čišćenju.

Uz pomoć ovog sredstva šporet će blistati bez mnogo muke i truda!

Republika

Foto: Unsplash/ Nathan Dumlao

Prljavi tiganji

Potrebna vam je aluminijumska folija od koje bi trebalo da napravite lopticu. Na umazanu staklenu površinu prospite sodu bikarbonu i prelijte je sa malo vruće vode. Nakon što ste sačekali malo, folijom trljajte kružnim pokretima. Za kasnije su vam potrebne jedna ili dve krpe kako biste sve to prebrisali.

@mamazapet Izazivam @Annie’s space 🌍 da isproba ovaj trik. 😊 #ajmocistit #ciscenje #cleaninghack ♬ original sound - Mama za pet

Soda bikarbona pomaže i u neutralisanju mirisa

Možete je korisiti i u mnogim drugim oblicima, na primer ostavite sodu bikarbonu u otvorenoj kutiji na polici. Odlično skuplja mirise, a neutrališe ih i na policama.

Osveženje za kantu za đubre

Kantu operite sodom bikarbonom i vrućom vodom.

Foto: pixabay.com

Soda bikarbona

Posuđe

Ako su se na tiganjima stvorile tamne mrlje, pospite ga sodom bikarbonom. Zatim ga prelijete sa malo tečnosti za sudove i potopite ubrus u vodu. Mokar ubrus ostavite preko tog istog tiganja. Nakon toga ga operite.

Veš

Beli veš možete osvežiti ako dodate jednu šolju sode bikarbone u mašinu za pranje veša. Takođe, možete da očistite pregrade za prašak i omekšivač, jer se tu skupi najviše bakterija. Rastvor od sode bikarbone i sirćeta sipajte u pregrade i ostavite da stoji nekoliko sati.

Nakon potapanja uzmite četku i skinite višak nataloženih sredstava. Malo sode bikarbone i sirćeta sipajte direktno i u bubanj mašine. Upalite na program otkuvavanja (90 ili 95 stepeni) u potpuno praznu mašinu i to bi bilo sve.

Foto: shutterstock

Veš mašina

Otpušite odvod

Koristite pola šolje sode bikarbone i jednu šolju sirćeta. Važno je da bude ovakav odnos kako biste postigle pravi efekat. Ovaj rastvor prospite u sudoperu ili lavabo, ostavite nekoliko minuta na deluje, a onda pustite vrelu vodu na pet minuta da biste to isprale.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading