KADA VAS PREPLAVI BES I LJUTNJA PROBAJTE PRAVILO 12: Psihijatar ističe da pomaže više od svega što ste koristili do sada, SMIRUJE ODMAH

Autor: N.J.

Lifestyle

01.10.2023

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjak za mentalno zdravlje otkrio je kako se nosi kada nešto pođe po zlu, a ljudi su pohvalili pristup kao jednostavan način koji deluje.

KADA VAS PREPLAVI BES I LJUTNJA PROBAJTE PRAVILO 12: Psihijatar ističe da pomaže više od svega što ste koristili do sada, SMIRUJE ODMAH

Foto: shutterstock

Svi smo imali trenutke u kojima smo se borili da ostanemo mirni, jer su se frustracije koje doživljavamo nakupljale tokom dana, ili više. Jedan stručnjak za mentalno zdravlje osmislio je način koji predlaže svim svojim pacijentima kako bi ostali mirni čak i u najtežim trenucima, te im pomaže u poboljšanju mentalnog zdravlja.

Psihijatar i autor bestselera savetuje korištenje onoga što naziva "pravilo 12". To podrazumeva beleženje svih frustrirajućih stvari koje su vam se dogodile, ali tokom celog procesa ostajete mirni i izražavate svoju frustraciju tek kada dođete do 13. dosadne stvari koja vam se nađe na "tanjiru". Što znači da bi trebali ostati mirni na 12 stvari dok ne dođe trinaesta koja "zaslužuje" ispoljavanje besa.

Foto: shutterstock

Muškarac u besu hvata ženu za ruke

U videu objavljenom na Tiktok - u, dr Amen je objasnio kako je došao do pravila 12.

- Prvi put sam ga smislio pre nekoliko godina kada smo išli u Evropu na dve nedelje. I krenuo sam, 12 stvari će poći po zlu. I neću se naljutiti, niti vrištati, vikati ili postati kreten, sve dok 13. stvar ne pođe po zlu. Zaista, šest stvari je pošlo po zlu, a ja se nisam uzrujavao - prisetio se on, a piše "Miror".

Inače, njegovo pravilo transformisalo se u pravilo 18, te dodaje da "što više shvatate činjenicu da se teške stvari događaju i da se možete nositi s tim, to ste više psihički zdravi."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading