Ove žene brže doživljavaju vrhunac s "alfa" muškarcima

Autor: Republika

Lifestyle

19.06.2018

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko žena svog partnera doživljava kao dominantnog, muževnog i fizički zgodnog, to je veća verovatnoća da će doživeti orgazam, a čak su i veće šanse da zatrudni.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija
Žene koje smatraju da su njihovi partneri privlačni prema opštim društvenim standardima, kao i muževniji i dominantniji znatno češće doživljavaju vrhunac u krevetu, pokazalo je istraživanje Univerziteta Pensilvanija. Prema ovoj studiji, muževnost i fizička privlačnost partnera diktira učestalost ženskih orgazama, prenosi "Dejli mejl". 

To potvrđuje teoriju da ženski orgazam ima evolucijsku svrhu, a to je da pospeši ženinu želju za seksom kako bi se time povećala mogućnost začeća, piše superžena.

- Ženski orgazam je svojevrsni pokazatelj dobrih gena koji su neophodnih za stvaranje zdravog potomstva, a osobine alfa mužjaka, poput samopouzdanja ,dominantnosti i dobrog izgleda su upravo to, indikatori dobrih gena - rekao je vođa studije David Puts. 

U istraživanju je učestvovalo 110 parova. Žene su procenjivale privlačnost partnera, a potom beležile koliko često s njim doživljavaju orgazam. Rezultati su pokazali da što žene svog partnera doživljavaju muževnijim i atraktivnijim to češće doživljavaju orgazam, a čime i povećavaju šanse za trudnoću.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading