NAJUKUSNIJI PILEĆI MEDALJONI: Bolji od pohovanih, uvek ćete ih spremati na ovaj način (VIDEO)

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

25.04.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pileći medaljoni su uvek dobra ideja za ručak, a sada vam predlažemo recept koji će vam se sigurno svideti.

NAJUKUSNIJI PILEĆI MEDALJONI: Bolji od pohovanih, uvek ćete ih spremati na ovaj način (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Medaljone možete kombinovati sa drugim jelima, a i odlično se slaže uz razne sosove.

Sastojci i priprema:

(ako vam je puno možete praviti pola mere)

  • oko 800 - 900 gr. belog, pilećeg mesa (može i od karabatka ili ćureće)
  •  4 jaja
  •  1 kašika senfa
  •  3 kašike ulja
  •  1 kašičica origana
  •  ravna kašičica karija
  •  na vrh kašičice bibera
  •  1,5 kašičica soli
  •  pola kašičice belog luka u prahu
  •  4 kašike brašna (ja sam stavila 2 kukuruznog i 2 belog)
  •  malo tucane paprike (ne mora ako nemate)
  •  pola kesice praška za pecivo 5 gr.
  •  200 - 250 ml. ulja (zavisi od zapremine tiganja

Začine možete dodati po ukusu, ne mora ovako kao iz recepta. Čak samo da stavite so, biber, malo vegete i peršunovog lišća biće supeer ukusno.

Iseckajte meso na sitne kockice. Umutite jaja, dodajte sve začine, ulje, brašno i prašak za pecivo. Izmešajte da nema grudvica, dodajte meso i prekrijte pa ostavite najmanje sat vremena u frižideru a može i preko noći.

Kašikom vadite smesu i spuštajte u zagrejano ulje. Smanjite temperaturu ringle. Prže se oko 4 minuta s jedne i 4 minuta s druge strane.

Prijatno!

Pogledajte video sa uputstvom za pripremu:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading