ZLATNA JAJA DOBIĆETE AKO STAVITE DVE KAŠIKE OVOG ZAČINA: Zaboravite na kupovne BOJE, ne postoji lakši i lepši način farbanja!

Autor: M.O.

Lifestyle

25.04.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obavezno probajte ovu tehniku.

ZLATNA JAJA DOBIĆETE AKO STAVITE DVE KAŠIKE OVOG ZAČINA: Zaboravite na kupovne BOJE, ne postoji lakši i lepši način farbanja!

Foto: youtube/printscreen/lako je kuvati

Kurkuma, biljka poznata po svojoj žuto-zlatkastoj boji, može poslužiti kao sjajan prirodni sastojak za farbanje uskršnjih jaja. Iako može ostaviti fleke zbog intenziteta svog pigmenta, domišljati ljudi su uspeli da pretvore ovo svojstvo u prednost.

Jednostavno dodavanje kurkume u proces farbanja može rezultirati prelepom, zlatkastom nijansom jaja, koja simboliše bogatstvo i blagostanje.

Republika

Foto: youtube/printscreen/lako je kuvati

Ovakva zlatna jaja možete dobiti od začina kurkume

Farbanje jaja predstavlja tradicionalnu praksu tokom prolećnih praznika, a jedan od najzanimljivijih načina farbanja je korišćenje kurkume. Kurkuma, biljka poznata po svojoj žuto-zlatkastoj boji, može kreirati spektakularne efekte na jajima, donoseći simboliku bogatstva i raskoši na prazničnu trpezu.

Proces farbanja:

  • Priprema jaja: Pre nego što započnete farbanje, jaja treba da budu skuvana i ohlađena. Prirodno bela boja jaja će omogućiti kurkumi da istakne svoju intenzivnu nijansu.
  • Kuvanje kurkume: U posudi, pomešajte vodu i kurkumu i zagrejte smesu dok ne proključa. Nakon toga smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 10-ak minuta.
  • Dodavanje jaja: Dodajte skuvana jaja u smesu od kurkume i kuvajte ih oko deset minuta. Što duže kuvate jaja u kurkumi, to će boja postati intenzivnija.
  • Vađenje jaja: Kada postignu željenu nijansu, pažljivo izvadite jaja iz smese i ostavite ih da se potpuno ohlade pre nego što ih dodatno ukrasite.

Dekoracija jaja:

Kada su jaja obojena kurkumom i ohlađena, možete ih dodatno ukrasiti. Jaja se mogu premazati jestivim šljokicama kako bi se postigao efekat raskoši i magičnosti. Takođe, mogu se koristiti različite tehnike crtanja ili lepljenja ukrasnih elemenata kako bi se postigao personalizovan izgled jaja.

Farbanje jaja kurkumom predstavlja spoj tradicije i modernog pristupa prazničnom dekorisanju. Ovaj proces omogućava stvaranje unikatnih, zlatnih jaja koja će uneti dodatnu radost i boju na prazničnu trpezu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading