NIKO NE VERUJE DA U OVIM PLJESKAVICAMA NEMA MESA: Posne i od povrća, najbolje za velike praznike!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je Krstovdan, jedan od najvećih pravoslavnih praznika.

NIKO NE VERUJE DA U OVIM PLJESKAVICAMA NEMA MESA: Posne i od povrća, najbolje za velike praznike!

Foto: YouTube/Frische Rezepte

Kako je božićni post završen 7. januara, mnogi vernici su se zapitali da li treba ispoštovati post na Krstovdan koji ove godine pada u četvrtak, odnosno danas. Krstovdan je prvi praznik koji se posti nakon Božića i po pravilu je obavezan.

Sa Krstovdanom se završavaju nekršteni dani koji traju od Božića pa sve do 18. januara. Ovo je jedini period u godini, osim Strasne nedelje uoči Vaskrsa, kada se u crkvi ne vrše krštenja. Zbog toga je značajno ispoštovati post na ovaj praznik.

U nastavku pogledajte ideju za posno jelo.

Sastojci:

  • 600 grama krompira
  • jedna do dve šargarepe
  • jedna polovina luka
  • peršun, kurkuma, so
  • beli luk
  • 500 grama pečuraka
  • 150 grama brašna

Foto: YouTube/Frische Rezepte

Posne pljeskavice za Krstovdan

Priprema:

U vodu staviti krompir i šargarepu da omekša. Proveriti viljuškom da li je skuvano. Pečurke narendajte na krupno rende. U činiju gde su pečurke narendaje skuvanu i ohlađenu šargerepu i krompir. Potom tu dodajte i narendanu polovinu crnog luka. Začine dodajte po želji, ali preporuka je da uzmete peršun, kurkumu, crvenu papriku, so i biber. Presom isitnite čen belog luka. Smesu malo utapkajte rukama, a onda direktno dodajte 150 grama brašna. Sve dobro sjedinite rukama.

U tiganj sipajte ulje i pustite da se lepo zagreje.

Nauljite ruke i oblikujte pljeskavice. Kada se ulje zagrejalo, pržite. Kada porumene, okrenite ih na drugu stranu, a onda ih ocedite od viška ulja na ubrusu.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading